POVRATAK KIKLOPA: Svi su ih te godine otpisali, a onda je krenula KAZNENA ekspedicija i sezona iz SNOVA (VIDEO+FOTO)

07.09.2018. 06:44
Piše:
Srbija Danas
Navijači Partizana / Izvor: MN Press
Partizan je još jednom pokazao da mu je mesto na krovu Evrope.

Košarkaški klub Partizan je decenijama unazad sinonim za reč trofej... Nijedan navijač crno-belih ne može a da se ne podseti titule prvaka Evrope iz 1992. godine, zatim svih tih koošarkaških vedeta koje su koračale Halom Sportova, kasnije i Pionirom. Počevši od Kićanovića, Dalipagića, Arsenija Pešića, pa sve do Divca, Paspalja, Đorđevića, Grbovića, Danilovića, Partizan je sijao i sijaće šampionskim sjajem koji odiše pobedničkim duhom inspirisan hukom Grobara sa tribina... Tih devedesetih godina crno-beli su se ponovo našli blizu evropskog trona. Uz mnogo uspona i padova tokom te 1998. godine, Parni Valjak je ispisao novu stranicu bogate istorije..

VULETIĆ OTKRIO: Sudbina Ilieva zavisi od predstojećeg derbija (FOTO)

BIO JE KAPITEN ZVEZDE: Dobio je BITKU sa ŽIVOTOM, svađao se sa Robijem, kačio sa Borhom, ostao je isti i u Švajcarskoj (FOTO)

Posle solidne sezone godinu dana ranije i eliminacije iz četvrtfinala od kasnijeg prvaka Evrope Olimpijakosa, crno-beli su u 1998. godinu ušli sa nekoliko promena u igračkom kadru, ali i kontinuitetom na klupi u vidu Miroslava Mute Nikolića. Klub su napustili Miroslav Berić, Vidačić i Dejan Koturović, a umesto njih dovedeni su Đokić i Miroslav Radošević, čačanski košgeter! Iako je Partizan sa velikim ambicijama ušao u novu evroligašku sezonu, crno-beli su imali katastrofalan start... Nekoliko vezanih poraza naterale su upravu kluba da smeni dotadašnjeg trenera Miroslava Nikolića, a na njegovo mesto dovedu čuvenog Milovana Kimeta Bogojevića. Čoveka koji je stvorio Vlada Divca... Partizan je uz pomoć navijača krenuo u šampionski protivudar...

BRUKA KAKVA SE NE PAMTI: Čuveni novinar HRT-a, TAPKAO karte za finale Mondijala u Rusiji! (FOTO)

Drobnjak, Tomašević, Radošević, Lukovski, Čubrilo i Haris Brkić dobili su priliku da se osvete Olimpijakosu za eliminaciju iz prethodne sezone.. Crno-beli su igrali kao u transu! Sa 2:0 u seriji počistili su crveno-bele iz Pireja i zakazali duel sa CSKA iz Moskve u četvrtfinalu elitnog evropskog takmičenja.

ŠTA ĆE REĆI GROBARI? Ilievu ODZVONILO! Menja ga LEGENDA crno-belih (FOTO)

KAKO SE REŠITI SUME? U Partizanu pokušavaju da se OTARASE najskupljeg igrača (FOTO)

U borbi za fajnal-for izabranici Kimeta Bogojevića su u tri meča eliminisali Armejce i tako obezbedili klubu da po treći put ode na završni turnir Evrolige..U dvorani San Đordi u Barselon,i odmah na startu Partizan je izašao na megdan tada moćnom Kinderu iz Bolonje, čije su boje branili srpski internacionalci Zoran Savić i Prdrag Danilović. Iako su bili najmlađi tim na fajnal-foru, crno-beli se nisu lako predali, međutim, teško je bilo odupreti se kasnijem prvaku Evrope iz Bolonje, pa su morali da polože oružje i ostanu bez borbe za evropski trofej. U meču za treće mesto Beneton je zaustavio Parni Valjak i ostavio ga bez trona u Barseloni.

NOLE, MORAM DA IDEM: Đoković otkrio šta mu je Milman rekao na mreži i zašto je napustio teren tokom igre! (VIDEO)

PARNI VALJAK BEZ DAHA: Crno-beli položili ORUŽJE pred Evroligašem, Baskonija ubedljiva (FOTO)

Ovaj tim je svakako bio jedinstven i pun talenta, koji su sami akteri kasnije u daljoj karijeri i dokazali. Posle promene trenera i svih poraza, Partizan je ipak uspeo da se izdigne iz svih problema i plasmanom na fajnal-for još jednom svima pokaže da je koašrkaška vedeta sa ovih prostora.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
07.09.2018. 06:44
Pogledajte više