RADONJIĆ PREKINUO ZAVET ĆUTANJA I OTVORIO DUŠU: Kako smo posle 13 godina srušili Partizan...

28.12.2017. 11:31
Piše:
Srbija Danas/Vice
Duško Vujošević i Dejan Radonjić / Izvor: MN Press
Crnogorski trener ispičao do sada nepoznate detalje.

Dejan Radonjić je za četiri i po godine rada u Crvenoj zvezdi postao institucija. Prešao je put od čoveka kojem su prognozirali ostanak na klupi samo dva meseca, do zvanja najtrofejnijeg trenera crveno-belih koji je osvojio dveet trofeja i odveo crveno-bele do plej-ofa Evrolige u sezoni 2015/2016.

Radonjić je u opširnom intervjuu za VICE sumirao period proveden u Zvezdi i otkrio brojne zanimljive detalje. Poseban osvrt bio je na polufinalnu seriju plej-ofa ABA lige u sezoni 2014/2015, u kojoj su crveno-beli izborili plasman u Evroligu srušivši Partizan, koji na čelu sa Duškom Viujoševićem nije izgubio seriju od Crvene zvezde duže od decenije.

Bio je to početni okidač za kasnije uspehe Crvene zvezde i neuspehe Partizana.

- Svi smo znali da je serija sa Partizanom došla u najtežem mogućem trenutku, jer je ishod odlučivao ko igra Evroligu. A to je umnogome i odlučivalo i sudbinu kluba, nastavak života samog kluba. Međutim, mi smo bili svesni toga čitave sezone i od prvog dana smo se i pripremali za to. Kada je ta serija došla, mi smo bili spremni za to iskušenje. Format plej-ofa je bio dosta ružan – nadam se da se više neće ponoviti ništa slično. Igrali smo dan za danom, pa dva dana pauze, pa onda nastavak serije. Mi smo prvu utakmici naizgled dobili lako, mada to uopšte nije bilo lako, i onda mi već pravimo ambijent da nas pobeda u drugom meču dovodi jako blizu već. Ali, u isto vreme, oseća se pritisak prethodnih godina – da mi ne možemo dobiti Partizan u seriji, znate već šta – objasnio je Radonjić i nastavio.

Dejan Radonjić / Izvor: MN Press

- Mi smo drugi meč odigrali prilično slabo. Na kraju smo imali mogućnost da pobedimo i pored slabe igre, i meni je to kao treneru značilo dosta. U naredna dva dana, trebala se izvršiti kvalitetna priprema ne bi li odigrali onako kako sam ja očekivao da možemo i za šta sam ja smatrao da smo sposobni. To se, u krajnjoj liniji, i pokazalo tačnim.

Navijači Zvezde su pred treću utakmicu sačekali igrače ispred „Pionira“ i pružili im veliku podršku.

- Bio je to jako, jako bitan događaj za sve nas. Ranije, posle nekog takvog poraza, uvek bi bio samo napad, napad, napad. A onda se desilo to, desio se znak podrške. Smatram da smo odigrali jednu dobru utakmicu. Imali smo jedan slabiji period igre, na koji smo adekvatno odgovorili.

- Ambijent je bio neverovatan. Znači, stvarno neverovatan. Hala, navijanje, Partizan koji izgleda...ma, prepun samopouzdanja. Samopouzdanje bazirano na poslednjih četrnaest ili koliko već sezona. Bazirano na svemu od ranije. Ali, i mi smo došli puni samopouzdanja. Četvrta utakmica je delovala rutinski naspram treće Mislim da je treća odlučila tu seriju. I ne samo tu seriju – objasnio je Radonjić.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas/Vice
28.12.2017. 11:31
Pogledajte više