SALE JASAN KAO I UVEK: U glavi već IMAM tim, a OVO je naš cilj na Evrobasketu (FOTO)

19.06.2017. 11:31
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Đorđević / Izvor: Foto: Starsport
Šampionat Starog kontinenta na programu od 31. avgusta do 17.septembra.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević objavio je danas širi spisak sa 25 igrača koji će konkurisati za mesto u nacionalnom timu koji će od 31. avgusta do 17. septembra učestvovati na Evropskom prvenstvu. Pripreme kreću 20. jula, a Đorđević je naglasio da je pratio i imao kontakt sa svim igračima sa spiska tokom godine.

DA LI ĆE JOKIĆ DOĆI NA PROZIVKU: Selektor Đorđević je dao INETERESANTAN odgovor! (FOTO)

OBJAVLJEN SPISAK: Đorđević IZABRAO OVIH 25 igrača (FOTO)

 - Razgovarao sam tokom godine sa svim igračima. Svaki igrač je u vremenu kada smo razgovarali bio spreman, ali su svi u dobrom fizičkom stanju, tako da ne vidim razloga da se ne odazovu pozivu, jer nekih većih povreda, koje su za mene jedini legitimni razlog da se prihvati otkaz, nema. Osim kod Nemanje Bjelice - rekao je Đorđević. - Bjelica i dalje nosi zaštitnu čizmu, treba da obavi sve potrebne preglede i za dva dana očekujemo njegov poziv da nam kaže kakvo je stanje. Nemojte me pitati da li sam optimista ili ne, jer o tome ne želim da govorim sada.

Đorđević nestrpljivo čeka početak priprema, na kojima će ga sačekati dobar deo igrača sa kojim sarađuje u nacionalnoj selekciji već godinama.

ČOVIĆ POČEO RAZGOVORE: Evo sa kim je PRIČAO, a sa kim NIJE! (FOTO)

 - Ovo je četvrta sezona u kojoj radimo u istom sastavu. Raduje me sazrevanje i pokazivanje kvaliteta naših igrača u evropskim ekipama. Sve čestitke Bogdanoviću i Kaliniću, kandidatima iz Crvene zvezde i svim igračima koji su osvojili evropske trofeje. Raduje dobar, siguran rast, kontinuitet, solidnost. Sa velikim optimizmom i pozitivom očekujemo taj 20. jul - najavio je Đorđević.

Aleksandar Đorđević / Izvor: Foto: Starsport

Među 25 imena na spisku, nalaze se i četvorica debitanata Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov i Dejan Davidovac. Selektor je objasnio svoj stav povodom ove četvorke.

 - Svako ko dobije poziv za pripreme ima šansu da ostane na spisku. To su ozbiljni kandidati. Ja u glavi imam ideju za kostur ekipe, koji je jak i koji tri godine igra zajedno. Nije lako izboriti se za mesto u ovakvoj reprezentaciji. Svi momci žele da igraju i da mnogo toga daju reprezentaciji. Svake godine postoje neki mladi kandidati koje želimo da nagradom podstaknemo da nastave da rade i da jednog dana ponesu dres reprezentacije - objasnio je Đorđević.

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Ljubimac Grobara postaje REPREZENTATIVAC Grčke! (FOTO)

Što se tiče ambicija Orlova na Evropskom prvenstvu, Đorđević ima apsolutno isti stav koji ga je krasio i u igračkim danima, pobednički. Selektor je najavio juriš na medalju. Drugačije i ne može kada se radi o reprezentaciji koja je na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama bila najbolja posle neprikosnovene selekcije SAD.

 - Mi ne bežimo od toga da svaku akciju kada se skupimo idemo u borbu za medalju. Tako će biti i ove godine. Mi kao Srbija, kao reprezentacija, ne smemo da ispred sebe postavljamo nikakve manje ciljeve od toga - zaključio je Đorđević.

 

Piše:
Srbija Danas
19.06.2017. 11:31
Pogledajte više