SALETOV POGLED U BUDUĆNOST: Ovaj KVARTET će PREDVODITI Srbiju! (FOTO)

16.12.2018. 17:25
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Đorđević / Izvor: MN Press
Ko će biti novi lideri Orlova.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević veruje da “orlovi” mogu da dođu do zlatne medalje na jednom od tri naredna velika takmičenja. U razgovoru za magazin “Trener”, legendarni as je naglasio da će i nakon Evropksog prvesntva 2021. godine uslediti smena generacija, a kao llidere novog talasa je naveo NBA igrače Bogdana Bogdanovića i Nikolu Jokića, kao i Nikolu Milutinova i Nemanju Nedovića.

BOMBA U KOMŠILUKU! Bivši trener Zvezde preuzeo NAJTROFEJNIJI klub! (FOTO)

LENDEJL NIJE HTEO NIŠTA KRIJE: Biću još BOLJI, Trinikijeri me je PREPORODIO (FOTO)

– Ova generacija je dužna sebi, naglašavam sebi, da se bori za najsjajniju medalju. A to može da uradi na Evropskom prvenstvu 2021. i još jednom može da se pokači na Olimpijskim igrama (2020). Naravno, i na Svetskom prvenstvu u Kini 2019, ako se plasiramo, treba da idemo na medalju. Od te 2022. Bogdanović će verovatno biti jedan od lidera reprezentacije, uz Milutinova, Nedovića i Jokića. Oni će morati da nastave sa ovima mlađima i da ih kao iskusniji uključe da mogu da iznesu sledeći ciklus od otprilike četiri, pet godina, rekao je Đorđević za specijalizovani magazin “Trener”.

Nikola Jokić / Izvor: Profimedia

Tokom kvalifikacija za Mundobasket 2019, poziv je dobio veliki broj igrača, koji su planski uvođeni u sistem. Đorđević je istakao da nadolazi veliki broj mladih košarkaša na koje se računa u bliskoj budućnosti.

– Dolaze neki igrači koje čekamo poput Pena, Todorovića i svih onih mlađih koji su se pojavljivali do sada sa nama. Kroz naš sistem je do sada planski prošlo 40 igrača. Sad smo za kvalifikacije pozvali jednog igrača kako bi ušao u sistem. To je Uroš Luković. Ne zaboravljam generaciju U20 Gudurić, Rebić, Jaramaz. Od njih može da se dosta izvuče. Tu je Pecarski, prošle godine je bio kod nas u Bajernu, i ja sam insistirao da dođe ovde da bi pre svega atletski napredovao - dodao je selektor Srbije.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
16.12.2018. 17:25
Pogledajte više