SEĆANJE NA SPEKTAKL: Na današnji dan Partizan igrao čuvenu majstoricu finala plej-ofa sa BFC-om (VIDEO)

10.05.2017. 18:15
Piše:
Srbija Danas
KK Partizan slavlje / Izvor:
Ekipu iz Beočina je vodio harizmatični trener Miroslav Muta Nikolić.

Pre tačno 21 godinu, dakle, na današnji dan igrana je legendarna majstorica finala plej-ofa šampionata Jugoslavije, Partizan – BFC. Ljubitelji košarke pamte da je tim iz Beočina predvođen harizmatičnim trenerom Miroslavom Mutom Nikolićem pošteno namučio favorizovani Partizan, jer je potpuno neočekivano poveo 2:0 u finalnoj seriji.

U PARTIZANU OGORČENI: Pominjali su KLS, delegata Leona, Grobare... (FOTO)

SADA JE SVE JASNO: Evo kakva je sudbina Cibone (FOTO)

Ekipa iz Humske je branila tron i na prva dva meč platila je ceh opuštenoj igri, koja umalo da ih košta i titule. Beočinci su igrali sjajno, poletno i efikasno, a ekipu je predvodio nezaboravni tandem Topić-Topalović, koje je popularni Muta u svom stilu duhovito zvao „moja dva topa“. Inače, to finale bilo je pozivnica Nikoliću da naredne sezone preuzme kormilo crno-belih.

U nastavku te finalne serije, ipak, crno-beli su sredili redove i slavili u tri preostale utakmice, najpre na dve u prepunom novosadskom „Spensu“, a potom i u čuvenoj majstorici, u nikad punijem „Pioniru“, 10. maja 1996. Ekipa iz Humske je pod vođstvom legendarnog trenera, Ranka Žeravice, osvojila sedmu titulu u istoriji, posle velike borbe 65:56 (30:26). Ipak, na kraju je presudio kvalitet crno-belih, u čijim redovima su blistali Berić, Tomašević, Drobnjak, Brkić, Čubrilo i ostali...

U šampionskom Partizanu su tada igrali: Dragoljub Vidačić, Haris Brkić, Davorin Dalipagić, Aleksandar Čubrilo, Zoran Stevanović, Miroslav Berić, Dejan Koturović, Ratko Varda, Dejan Tomašević, Vladimir Petrović, Predrag Drobnjak i Dragan Lukovski.

SAVEZ ODMAH REAGOVAO: Partizan KAŽNJEN zbog ponašanja navijača (FOTO)

U najprijatnijem iznenađenju prventsva, ekipi BFC-a bili su: Aleksandar Smiljanić, Željko Vučurović, Nemanja Danilović, Zoran Marković, Milan Marinković, Ljubomir Nikolić, Zoran Stojačić, Nikola Glišović, Vladimir Kuzmanović, Bojan Kusmuk, Milenko Topić i Željko Topalović.


 

Piše:
Srbija Danas
10.05.2017. 18:15
Pogledajte više