SELEKTOR NA MUKAMA: Koga će Pešić zvati u reprezentaciju? Bez NBA, Evrolige, hoće li se vratiti TEODOSIĆ?

25.10.2022. 15:00
Piše:
Srbija Danas
Svetislav Pešić / Izvor: MN Press
Čekamo spisak.

Pred košarkaškom reprezentacijom Srbije je druga runda kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koju su Orlovi sjajno počeli pobedama nad Grčkom u Beogradu i Turskom u Istanbulu.

KAMPACO I PARTIZAN? Oglasio se AGENT Argentinca i sve RAZJASNIO

KAMPACO I PARTIZAN? Oglasio se AGENT Argentinca i sve RAZJASNIO

UDARAC PRED MUNDOBAKSET: Reprezentativac POVREĐEN - neće skoro na parket!

UDARAC PRED MUNDOBAKSET: Reprezentativac POVREĐEN - neće skoro na parket!

Ipak, selektor Svetislav Pešić za novembarski kvalifikacioni "prozor" i mečeve sa Velikom Britanijom (11. novembar, Njukasl) i Turskom (14. novembar, Beograd) ne može da računa na igrače iz NBA i Evrolige.

Samo jedan igrač iz najjačeg evropskog nadmetanja bi bio na raspolaganju selektoru Pešiću, jer su italijanskih klubovi Olimpija i Virtus odložili međusobni duel, a to je Miloš Teodosić. 

Pitanje je da li će bivši kapiten igrati za nacionalni tim, posle odstranjivanja sa spiska pred nedavno završeni Evrobasket. 

Miloš Teodosić / Izvor: MN Press

Mnogi se nadaju da će Partizan i Crvena zvezda da oslobode bar po jednog igrača za ovaj ciklus, a Pešić će moći da računa na igrače iz Evrokupa i momke koji nastupaju za ruske klubove.

To znači da bi u reprezentaciji mogao da bude jedan od najboljih centara Evrope Nikola Milutinov, ali i njegov saigrač iz CSKA Dejan Davidovac. Tu je i Rade Zagorac iz Avtodora.

ABA:  Aleksa Novaković (Borac Čačak), Radovan Đoković (Borac Čačak), Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost), Nenad Nerandžić (FMP), Mario Nakić (Igokea), Nikola Đurišić (Mega), Dragan Milosavljević (Mega), Marko Pecarski (Mornar), Danilo Tasić (SC Derby)

KLS: Vojin Medarević (Dinamik), Dušan Beslać (Vojvodina), Marko Tejić (Zlatibor)

Poljska: Dušan Kutlešić (Zjelona Gora), Novak Musić (Arka Gdinja),

Rumunija: Stefan Birčević (Kluž),Dimitrije Nikolić (Krajova),

Španija: Dušan Ristić (Fuenlabrada), Jovan Novak (Fuenlabrada), Dušan Miletić (Basket Đirona), Stefan Momirov (Breogan), Marko Luković (Breogan), Nemanja Nenadić (Breogan)

Italija: Miloš Teodosić (Virtus Bolonja), Dejan Kravić (Pezaro)

Srbija je u nezavidnoj situaciji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023.. Trenutno drži poslednje, treće mesto koje vodi na Mundobasket sa skorom 3-3, koliko ima i Belgija.

Grčka ima pobedu više, Letonija dve, dok je Turska na 2-4, a Velika Britanija na 1-5.

Srbija nema pravo da kalkuliše, mora da dobije sve četiri preostale utakmice, računajući duele sa Grčkom u Atini i Britanijom kod kuće u februaru.

Pogledajte kako izgleda Frančeska Markon, supruga Alesandra Kostakurte.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Piše:
Srbija Danas
25.10.2022. 15:00
Pogledajte više