KAO I UVEK - DIREKTAN: Vujošević pred DERBI napravio POREĐENJE o kom će se DUGO pričati (FOTO)

02.02.2017. 20:22
Piše:
Srbija Danas/Informer
Duško Vujošević na utakmici protiv Zvezde / Izvor: MN Press
Trofejni stručnjak otvoren kao i uvek.

Duško Vujošević je napustio srpsku košarku, ali trener Limoža i dalje pomno prati dešavanja u Partizanu, ali i Crvenoj zvezdi.  Strateg francuskog prvoligaša priznaje da crveno-beli igraju odlično ove sezone i da trener Dejan Radonjić dobro radi svoj posao.

IZLUPALI GA ZA SVE PARE: Evo KAKO je Ivanović DOČEKAN u Zenitu (VIDEO)

Košarkaši Zvezde postižu odlične rezultate u Evroligi i košarkaši stručnjaci ovaj tim dosta porede sa ekipom Partizana koja je 2010. igrala u fajnal foru elitnog takmičenja. Mogu li ta dva tima da se porede po kvalitetu?

ODJEKNULA BOMBA: Fudbalski GIGANT angažovao najboljeg igrača OVOG kluba (FOTO)

- Partizan je tad imao dobar tim, kao što ga Zvezda sad ima. Igra crveno-belih je dobra, imaju nekoliko "specijalaca" koji omogućavaju dobru odbranu. Prednost Zvezde je što takmičenje u ABA ligi nije toliko jako kao što je situacija u Španiji i ostalim ligama. Oni imaju mogućnost da se tu odmore, jer nemaju mnogo jake utakmice. Ipak, vidi se dugoročan rad trenera i dobra selekcija ekipe. Dobro igraju lopte i to ne umanjujem. 

UVEK NA CENI: Pešiću nude SELEKTORSKU fotelju! (FOTO)

Duško Vujošević i Dejan Radonjić / Izvor: MN Press

PAŽNJA, PAŽNJA: Navijači, EVO KAKO možete da uđete na košarkaški VEČITI DERBI (FOTO)

Da li su ovi Zvezdini uspesi dobri za srpsku košarku?

- Ne mogu da kažem da me ovi uspesi crveno-belih raduju, zato što se građenjem Zvezde rušio Partizan. Ne podržavam način na koji je Zvezda postala ovo što je sad. Počevši od čuvenog "Unapred pripremljenog plana reorganizacije" (petogodišnji Zvezdin projekat za finansijsku stabilizaciju), a zatim i političkog mešanja. Takođe, sad vidim i da Zvezda ima dobru logistiku, pa se dešava da joj sude sudije iz ABA i u Evroligi, što nikada nije bio slučaj sa Partizanom.

Partizan trenutno zauzima drugu poziciju na tabeli ABA lige. Mogu li crno-beli da u završnici naprave iznenađenje i osvoje ovo takmičenje?

- Crno-beli ne stoje dobro. Imaju stare igrače, ekipu koja je pravljena za trenutne rezultate, a ne za budućnost. Klub iz Humske je pristao na drugorazrednu ulogu, a logistici koja je učestvovala u stvaranju jake Zvezde odgovara ovakav Partizan. Zato mislim da teško mogu do nekog iznenađenja na kraju.

Najavili ste da ćete po završetku sezone napustiti Limož?

- Stvari u Francuskoj nisu išle kako sam očekivao. Različito smo gledali na stvari i funkcionisanje tima. Smatrao sam da bi rad kluba trebalo da se zasniva na radu sa mladim talentima i stvaranju igrača. Želeo sam da tim ima kontinuitet, ali to se ovde retko viđa. Ja nisam navikao da radim u takvim uslovima i na kraju sezone ćemo se rastati.

UZBUNA: Zvezda bez NAJBOLJEG na Efes (FOTO)

Imate li već u planu gde biste mogli da nastavite karijeru?

- Ne razmišljam sad o tome, sve je to još izuzetno daleko. Za sad sam u Francuskoj i normalno vodim tim, a za dalje ćemo videti. Moram da sredim i svoje zdravstveno stanje, to mi je svakako prioritet.

ODREĐEN RASPORED EP U KOŠARCI: Zna se protiv KOGA prvo igraju ORLOVI (FOTO)

Piše:
Srbija Danas/Informer
02.02.2017. 20:22
Pogledajte više