SP ZA MLADE: DRAMA na Kritu! Tvrdo i LUDO na meču Srbije i Litvanije, Trifunović kao Đorđević, ali... (VIDEO)

05.07.2019. 16:37
Piše:
Srbija Danas
Srbija - Litvanija / Izvor: Foto: fiba.basketball
Orlići se borili kao lavovi.

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije eliminisana je u četvrtfinalu svetskog prvenstva za igrače do 19 godine (u Grčkoj na Kritu) od selekcije Litvanije 92:85 (28:20, 11:19, 22:21, 16:17, 15:8). Litvanci su bili u prednosti tokom većeg dela meča, međutim, izabranici Aleksandra Bućana odigrali su sjajno u završnici duela i došli na korak od polufinala. Međutim, Orlići nisu imali snage za dodatni korak pa su posle uzbudljive završnice i produžetka završili učešće na turniru. Litvanija će u borbi za finale odmeriti snage sa selekcijom Malija. Sa druge strane selekcija Srbije nastaviće takmičenje ali u borbi od 5. do 8. mesta.


U DANU KADA SU STIGLI U ZVEZDU: Na tviteru OSVANUO brutalan video u režiji crveno-belih! (VIDEO)

TEODOSIĆ MOŽE DA BIRA: Još jedan EVROLIGAŠ ušao u trku za srpskog MAĐIONIČARA

TEODOSIĆ MOŽE DA BIRA: Još jedan EVROLIGAŠ ušao u trku za srpskog MAĐIONIČARA

STIGLE LOŠE VESTI: Ani Dabović PUKLA kost

STIGLE LOŠE VESTI: Ani Dabović PUKLA kost

Litvanci su bolje otvorili duel i tokom većeg dela prvog poluvremena bili su u prednosti. Ipak, Orlići se nisu predavali i u finišu druge deonice uspeli su da stignu do izjednačenja - 39:39!

Kada se činilo da su izabranici Aleksandra Bućana konačno došli do svoje prepoznatljive igre u napadu desio se pad u nastavku duela, pa je Litvanija ponovo otišla na plus osam - 59:51! 

Nastavili su Litvanci sa tvrdom igrom u odbrani na koju Orlići nikako nisu mogli da se adaptiraju, pa su zeleno-žuti u sam finiš duela ušli sa prednošću od sedam poena - 69:62.  Furioznom igrom u poslednjim trenucima duela Srbija je došla na minus jedan i konačno zaigrala u svom stilu! Završnica duela bila je za infakrt, a obe selekcije bile su nadomak pobede. Na kraju, ludom trojkom Trifunovića Orlići su odveli duel u produžetak. 

U dodatnih pet minuta Litvanije se bolje snašla i eliminisala Srbiju iz borbe za polufinale. Orlići nisu izdržali tempo koji su zeleno-žuti uspostavili šutem spolja, pa su mladi košarkaši Srbije posle velike borbe položili koplja.

Najefikasniji u taboru Srbije bili su Pecarski sa 25, odnosno Trifunović i Petrušev sa po 16 ubačenih koševa. U pobedničkom taboru najbolji je bio Jokubaitis sa 21, kao i Venskas 19 i Metrikis 15 postignutih koševa.

LITVANIJA - SRBIJA 92:85 (28:20, 11:19, 22:21, 16:17, 15:8)

Litvanija: Arlauskas 8, Geidratis 6, Jarumbauskas 9, Jokubaitis 21, Venskus 19, Bergaudas, Metrikis 15, Mineikis, Ramanauskas, Urbonavičius 3, Vaitkus, Vilis 11.

Srbija: Cerovina 10, Ćubić , Islamović, Kuzmanović, Vasiljević , Grbović, Ilić 7, Mićović, Paunović 11, Pecarski 25, Petrušev 16, Trifunović 16.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda glumica i TV voditeljka Sofija Rajović, bivša devojka Miloša Teodosića.

Piše:
Srbija Danas
05.07.2019. 16:37
Pogledajte više