STIŽE LOVA U HUMSKU: Na putu 100.000 EVRA, sledi borba za MILIONČE (FOTO)

13.04.2017. 14:10
Piše:
Srbija Danas
KKPart / Izvor: MN Press
Crno-beli dobili finansijsku injekciju.

Svetska kuća košarke pokušava na svaki način da svoje elitno takmičenje FIBA Liga šampiona približi Evroligi kada su finansije u pitanju. Uoči prvog fajnal fora koji je na programu od 28. aprila, a na kome će učestvovati domaćin Tenerife, Banvit, Monako i Venecija, izvršni direktor FIBA Lige šampiona Patrik Komninos izneo je neke bitne detalje vezane za tekuću, odnosno narednu sezonu.

VAŽNO ZA GROBARE: Evo gde i kako da KUPITE ulaznice za 154. Večiti derbi (FOTO)

NENADANI PROBLEMI ZA PARTIZAN: Đurđević neće igrati protiv Novog Pazara?

Prva i osnovna vest a koja se tiče i naših predstavnika - Partizana i Mege, jeste raspodela finansijskog kolača koji je za ovu godinu iznosio 5.200.000 evra. 
-Svaki klub koji je učestvovao u Ligi šampiona dobiće po 100.000 evra. Pobedniku fajnal fora sleduje 500.000, a poraženom u finalu 300.000 evra", kazao je Komninos.  

KK Partizan / Izvor: MN Press

To je to što si tiče prve sezone, a u drugoj sve klubove učesnike čekaju mnoge pogodnosti. FIBA se dobrano potrudila da poveća budžet i u svakom smislu se približi Evroligi, gledajući sa finansijskog aspekta. Za početak, dovoljno je reći da će nagrada za, kako mnogi kažu lažnog prvaka Evrope iznositi čak 1.000.000 evra, koliko svom prvaku daje i Đordi Bartomeu. 

I još nešto, možda i najvažnije za klubove:

- Od naredne sezone FIBA će da pokriva sve troškove sudija, službenika, putovanja, smeštaj... Dakle, sve troškove za sve utakmice. Takođe, novac će se drugačije rapoređivati. Klubovi koji prođu u plej-of dobijaće mnogo više od onih koji takmičenje završe u grupnoj fazi - zaključio je Komninos. 


 

Piše:
Srbija Danas
13.04.2017. 14:10
Pogledajte više