SUPERLIGA: Ročesti i Janković odveli Zvezdu u finale, Partizan pao u finišu

30.05.2018. 22:25
Piše:
Srbija Danas
Tejlor Ročesti i Aleksandar Aranitović / Izvor: MN Press
Crveno-beli slavili pred navijačima najljućeg rivala.

Košarkaši Crvene zvezde su se plasirali u finale plej-ofa Superlige Srbije pobedom nad Partizanom rezultatom 81:73. Crveno-beli su sa 2:0 u seriji eliminisali večitog rivala, a u mečevima za titulu boriće se protiv boljeg iz duela FMP-Borac Čačak. 

Gosti su odlično šuterski započeli utakmicu. Ubacili su pet trojki u uvodnih 10 minuta i uglavnom imali prednost u prvoj četvrtini. Posle vezanih trojki Dobrića i Antića crveno-beli su stigli na plus pet, 11:16.

Partizan je u drugoj četvrtini zaigrao čvršće u odbrani, stao je šut crveno-belima i domaćin je serijom 11:0 potpuno preokrenuo tok utakmice u svoju korist (32:26 u 17. minutu). Najdžel Vilijams-Gos je bio nezaustavljiv sa 15 poena u prvom poluvremenu, ali se na odmor otišlo gotovo u egalu, pošto se Tejlor Ročesti razigrao u finišu ovog perioda, (38:37).

 
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Crno-beli su u trećoj četvrtini zaigrali još borbenije. Kvame Von je imao značajnu ulogu, kao i Marko Čakarević, a posle trojke kapitena Novice Veličkovića tim Nenada Čanka se odlepio na velikih plus devet, 51:42 u 25. minutu. Zvezda se, međutim, nije predavala, posle poena Alena Omića se približila na 51:49, ali je Đorđe Gagić minijaturom u finišu trećeg kvartal doneo osigurao prednost domaćinu 62:57 pred deset minuta odluke.

Zahvaljujući raspoloženim Ročestiju i Jankoviću Zvezda je povela rezultatom 66:64 u 35. minutu, ali je Gagić odmah izjednačio rezultat. Janković je vezao čak devet poena za prednost gostiju 70:73 u 37. minutu. Ročesti je zatim pogodio trojku uz ličnu grešku Vilijams-Gosa, ali nije pogodio slobodno bacanje, 70:76 u 38. minutu.

Novica Veličković je uzvratio sa dva plus jedan, 73:76. Usledio je post oba tima do ulaska u poslednji minut, a onda je Ročesti smirenim izvođenjem slobodnih bacanja osigurao pobedu svom timu pred bučnim navijačima Partizana. Pored smirenih Ročestija i Jankovića, presudio je ofanzivan skok crveno-belih (19).


Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
30.05.2018. 22:25
Pogledajte više