TUŽILAŠTVO ODBACILO ZVEZDINU PRIJAVU: Objasnili zašto se neće više baviti "slučajem Lesor"

17.03.2023. 12:38
Piše:
Srbija Danas
KK Crvena zvezda / Izvor: Srbija Danas
Kraj i ove epizode "večitih"...

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu Košarkaškog kluba "Crvena zvezda" protiv košarkaša Partizana Matijasa Lesora, koju su podneli zbog incidenta koji je igrač napravio kada je na derbiju odgurnuo i udario Filipa Petruševa.

ABA LIGA OBJAVILA: Lesor kažnjen sa TRI UTAKMICE SUSPENZIJE! I to nije sve...

ABA LIGA OBJAVILA: Lesor kažnjen sa TRI UTAKMICE SUSPENZIJE! I to nije sve...

BEZ LESORA NA KLJUČNIM UTAKMICAMA: Evo koje mečeve PROPUŠTA Partizanov centar!

BEZ LESORA NA KLJUČNIM UTAKMICAMA: Evo koje mečeve PROPUŠTA Partizanov centar!

”UMUKNI, GLUPANE”: Larkin OPLEO po Atamanu!

”UMUKNI, GLUPANE”: Larkin OPLEO po Atamanu!

Krivična prijava je odbačena jer prijavljeno delo ne podleže krivičnom zbog kog se goni po službenoj dužnosti, a odluku su objasnili na sledeći način:

- Imajući u vidu višegodišnju javnotužilačku praksu, a posebno stav Apelacionog suda u Beogradu koji je zauzeo još 2011. godine da “učesnici sportskog takmičenja i sportske manifestacije, znači lica koja po statutu sportskog saveza imaju svojstvo obaveznog i dozvoljenog učesnika sportskog takmičenja ili mafifestacije, ne mogu biti izvršioci ovog krivičnog dela.

Tužilaštvo, dakle, smatra da se Lesorov nasrtaj na Petruševa ne može okarakterisati kao krivično delo "nasilničko ponašanje na sprotskoj priredbi ili javnom skupu" koje se goni po službenoj dužnosti.

- U Lesorovim radnjama pored disciplinskog prestupa koji se sankcioniše prema pravilima lige mogu eventulano ostvarititi i elemennti krivičnog dela "laka telesna povreda" koje se goni po privatnoj tužbi. Ukoliko je oštećeni zadobio telesne povrede svoja prava može da zaštiti podnošenjem privatne tužbe pred nadležnim sudom - stoji u objašnjenju odluke. 

Podsetimo, Lesor je prijavljen jer je 13. marta nakon završetka košarkaške utakmice 21. kola ABA lige u "Štark areni" nakon sudijskog znaka za kraj utakmice nasrnuo na košarkaša Crvene zvezde Filipa Petruševa, gurnuo ga sa obe ruke i nakon toga udario u lice, nakon čega je pokušavao da nastavi napad uprkos pokušajima ostalih aktera košarkaške utakmice da ga zadrže i smire.

Podsetimo, ovoga jutra se oglasila i ABA liga, koja je kaznila Lesora suspenzijom u tri naredna meča, kao i novčanom kaznom u iznosu od 10.000 evra. 

 

BONUS GALERIJA

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
17.03.2023. 12:38
Pogledajte više