VAŽNO ZA VEČITE: Naziru li se PAROVI plej-ofa? Poraz Mornara dodatno ZAKOMPLIKOVAO situaciju!

02.03.2020. 21:03
Piše:
Srbija Danas
Košarkaški Večiti derbi / Izvor: MN Press
Barani izgubili u Podgorici.

Poraz Mornara u Podgorici (izveštaj pročitajte OVDE) dodatno je zakomplikovao situaciju, kada je reč o borbi za preostala dva mesta u plej-ofu ABA lige. Partizan i Budućnost su već viđeni učesnici doigravanja, Zvezdu dve pobede nad FMP-om i Zadrom dele od teoretskog ulaska među četiri najbolje ekipe, dok za poslednju poziciju konkurišu čak tri tima. 

EVROLIGA SE OGLUŠILA NA NJIHOVU MOLBU: Virtus dobio ULTIMATUM!

EVROLIGA SE OGLUŠILA NA NJIHOVU MOLBU: Virtus dobio ULTIMATUM!

ŠAKOTA PRED FENERBAHČE: O odlasku iz Zvezde i formi rivala!

ŠAKOTA PRED FENERBAHČE: O odlasku iz Zvezde i formi rivala!

SRBIN ISPISUJE NOVU STRANICU ISTORIJE: Nikola Jokić oborio OVAJ REKORD NBA!

SRBIN ISPISUJE NOVU STRANICU ISTORIJE: Nikola Jokić oborio OVAJ REKORD NBA!

Naime, Barani su se porazom izjednačili sa Cedevita Olimpijom i Primorskom na deobi četvrte pozicije, sa skorom 12-8, 

Sigurno je da Zvezda ne može dalje od trećeg mesta i najverovatnije će branilac titule sa te pozicije ući u plej-of. Trebalo bi čudo da se desi da i Partizan u naredna dva kola ne odbrani tron, s obzirom da ima lakši raspored od Budućnosti, ali ako Podgoričani slave u Ljubljani u sledećem kolu, ne treba u potpunosti odbaciti ni rokadu na čelu tabele.

Parni valjak ima samo pobedu više od crnogorskog prvaka i ostaje im da trijumfima u naredna dva kola održe prednost, a taj posao bi im olakšala i Cedevita Olimpija, ukoliko kod kuće savlada Podgoričane. U tom slučaju Partizan bi mogao i da izgubi jedan od naredna dva meča protiv Mege u Beogradu i Cibone u Zagrebu.

U tom slučaju, već je na vidiku prošlogodišnje finale između Budućnosti i Crvene zvezde, samo što bi Podgoričani za razliku od minule sezone imali prednost domaćeg parketa u eventualnoj majstorici.

Ono što Grobare više zanima je ko će na megdan Trinkijerijevom timu. Cedevita Olimpija ima bolji skor od Primorske, Primorska bolji skor od Mornara, a Mornar bolji skor od Cedevita Olimpije.

MEĐUSOBNI DUELI

Mornar vs Cedevita 1-1 (koš razlika +6)

Primorska vs Mornar 1-1 (+3)

Cedevita vs Primorska 1-1 (+20)

Mini-tabela: Cedevita Olimpija 4 boda (koš razlika +14), Mornar 4 boda (+3), Primorska 4 boda (-17)

Dakle, Cedevita Olimpija bi imala prednost, ako bi sve tri ekipe i na kraju ligaškog dela sezone imale isti broj pobeda i poraza, međutim, tim iz Ljubljane u narednoj rundi igra sa najtežim rivalom, pa ako ne pobedi Podgoričane, onda bi porasle šanse Primorske i Mornara.

21. kolo: Igokea - Cibona, Mornar - Krka, Zadar - Primorska, FMP - Crvena zvezda, Cedevita Olimpija - Budućnost, Partizan - Mega.

22. kolo: Cibona - Partizan, Primorska - Igokea, Krka - Cedevita Olimpija, Mega Bemaks - Mornar, Budućnost - FMP, Crvena zvezda - Zadar.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Katrina Maria, poznata navijačica Mančester junajteda.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
02.03.2020. 21:03
Pogledajte više