ZELENI SU VLADARI GRČKE: PAO preko MAJSTORICE do nove TITULE prvaka (FOTO)

17.06.2018. 20:25
Piše:
Srbija Danas
KK Panatinaikos / Izvor: Profimedia
Neće im biti oduzeta plata.

Košarkaši Panatinaikosa, novi su šampioni Grčke. Zeleni su na svom parketu u petom meču finalne serije savladali Olimpijakos sa 84:70 (14:15, 17:20, 29:15, 24:20)  i tako odbranili trofej domačeg prvaka. Ovo je ukupno 36. titula za PAO u istoriji, čime su nastavili dominaciju u Grčkoj.

Bjela poslao HIT PORUKU srpskim fudbalerima posle POBEDE! A za Brazil - POSEBNA ŽELJA!

GDE SU MU OČI: Legenda Mančester junajteda osula PALJBU po Sergej Milinković-Saviću (FOTO)

Utakmica je prošla u sporom ritmu sa dosta prekida. Odbrane kao i uvek u duelu ova dva giganta bile čvrste i na ivici prekršaja. Gostujuća ekipa je od početka meča vodila, ali su domaćini ipak uspeli da se sa minusa na poluvremenu izvuku i na kraju i slave. Odlučujuća je bila treća četvrtina, kada je PAO serijom trojki napravio veliku seriju i treću deonicu rešio u svoju korist sa 29:15. U poslednjoj deonici igra Olimpijakosa se potpuno raspala što je PAO iskoristio i povixio razliku. Utakmica je završena rutinskom pobedom Panatinaikosa, što su navijači u OAKA areni umeli to i da proslave.

Panatinaikos je  do titule su vodio Majk Džejms (18 pts, 3 as) i Nikos Papas (13 pts, 2 sk), dok je na drugoj strani najefikasniji bio Džejms Meklin sa 16 poena i 7 skokova. Nikola Milutinov proveo je samo tri minuta na parketu i za to vreme stigao je da upiše dva skoka.

Sve najnovije vesti o Mondijalu u Rusiji možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
17.06.2018. 20:25
Pogledajte više