ŽREB ZA EVROKUP: Poznato u kojim će šeširima Zvezda i Partizan sačekati rivale! (FOTO)

03.07.2018. 12:02
Piše:
Srbija Danas/Mozzartsport
Derbi / Izvor: MN Press
Izvlačenje grupa obaviće se u Barseloni (14.15).

Određeni su izgledi šešira uoči žreba za narednu sezonu Evrokupa u četvrtak, a ono što je odmah primetno jeste da je Crvena zvezda u prvom, a Partizan u petom šeširu!

ZVANIČNO: Juventus doneo NAJVAŽNIJU odluku o Sergeju! (FOTO)

ŠAMPION BRUTALNO ODGOVORIO LEJKERSIMA! Golden Stejt napravio NAJMOĆNIJI tim u ISTORIJI! (FOTO)

PRVI ŠEŠIR: Lokomotiva Krasnodar, Crvena zvezda, Unikaha, Valensija; DRUGI ŠEŠIR: Galatasaraj, 
Uniks Kazanj, Zenit Sankt Peterburg, Cedevita; TREĆI ŠEŠIR: Trento, Torino, Breša, Alba Berlin; ČETVRTI ŠEŠIR: Tofaš Bursa, Ankara, Lijetuvos Ritas, Ulm; PETI ŠEŠIR: Limož, Andora, Frankfurt, Partizan; ŠESTI ŠEŠIR: Mornar Bar, Prokom, Asvel i Monako.

Šampion Srbije našao se u krugu aktuelnog vicešampiona Evrokupa Lokomotive iz Krasnodara, odnosno prošlosezonskih znalaca iz Evrolige španske Unikahe i Valensije, što znači da Zvezda ne može da se sretne u grupi sa njima.

Crno-beli će u grupi izbeći špansku Andoru, nemački Frankfurt i francuski Limož. Ono što je najvažnije istaći - beogradski večiti rivali, samim tim i svi preostali klubovi iz Jadranske lige (Cedevita i Mornar) neće moći da budu u istoj grupi jer tako nalažu propozicije takmičenja.

Zagrepčani su u drugom, a Barani u poslednjem šestom šeširu, a podela klubova utvrđena je na osnovu trenutnog klupskog sistema rangiranja i ostvarenim rezultatima u evropskim takmičenjima u poslednje tri godine. Crvena zvezda je u tom periodu bila redovni učesnik Evrolige. 

Izvlačenje grupa održaće se u Barseloni od 14.15, a istom će prethoditi sastanak svih učesnika takmičenja. Učešće je uzelo 24 klubova, koji će biti podeljeni u četiri grupe sa po šest ekipa. Borbe za bodove počinju u oktobru, a najbolja četiri tima iz svake grupe obezbediće prolaz u TOP 16. Završnica je planirana za januar sledeće godine.

Sve najnovije vesti sa Mondijala u Rusiji možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas/Mozzartsport
03.07.2018. 12:02
Pogledajte više