DRAMA REŠENA U PET SETOVA: Francuska u MARATONU vodila 2:0 protiv Rusa, pa SPASAVALA zlatnu medalju!

07.08.2021. 17:06
Piše:
Srbija Danas
odbojkaška reprezentacija Francuske / Izvor: Reuters
Neverovatno uzbudljiv duel.

Odbojkaška reprezentacija Francuske pobednik je Olimpijskih igara u Tokiju, jer je u veoma uzbudljivom i dramatičnom finalu savladala nacionalni tim Rusije rezultatom 3:2 (po setovima 25:23, 25:17, 21:25, 21:25, 15:12).

TRI RAZLOGA ZA SLAVLJE: Srbija napada nove medalje, a priliku da postaneš šampion – IMAŠ I TI!

TRI RAZLOGA ZA SLAVLJE: Srbija napada nove medalje, a priliku da postaneš šampion – IMAŠ I TI!

SAMBA U JOKOHAMI: Brazil je ŠAMPION Olimpijskih igara! Zlatna IZMENA oduvala Crvenu furiju (VIDEO)

SAMBA U JOKOHAMI: Brazil je ŠAMPION Olimpijskih igara! Zlatna IZMENA oduvala Crvenu furiju (VIDEO)

NOVO ZLATO ZA SAD: Amerikanke POTOPILE Španiju u velikom finalu!

NOVO ZLATO ZA SAD: Amerikanke POTOPILE Španiju u velikom finalu!

NI TREN NADE NISU DALI DANCIMA: Francuska je rukometni šampion Olimpijskih igara

NI TREN NADE NISU DALI DANCIMA: Francuska je rukometni šampion Olimpijskih igara

Tradicionalno, sezonu u Engleskoj otvara Superkup, odnosno Komjuniti šild, u kojem će se danas (18.15) na Vembliju sastati Mančester Siti i Lester. Biće to dobra prilika da na delu vidimo timove koji su među kandidatima za vrh tabele u predstojećoj sezoni. Kvota na Siti je 2,00, na iks 3,45, a na Lester 3,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Siti - Lester.

Posle više od dva i po časa borbe, Trikolori su uspeli da osvoje prvo zlato na Olimpijskim igrama, iako je to trebalo da učine mnogo ranije od petog odlučujućeg seta.

Vodili su Galski petlovi sa 2:0 u setovima, imali igru, rezultat i sve u svojim rukama, međutim, nagli pad koncentracije kod izabranika selektora Lorana Tilija omogućio je Baćuškama da se "izvuku iz mrtvih" i izbore peti set.

U njemu je viđena rovovska bitka, Rusi su nekoliko puta uspevali da naprave dva poena prednost, ali bi se prednost topila i prelazila na drugu stranu mreže.

Najzaslužniji za pobedu Francuske je bio Ervan Engapet sa 26 poena, dok je na drugoj strani njegov najveći rival bio Maksim Mihajlov sa pet poena manje od njega.

Tokom prvog seta, Rusija je imala svoje prilike i konstantno je vodila, a najveću prednost je stekla pri kraju seta kada su bili na tri poena od osvajanja seta, vodili su sa 22:18.

Međutim, tada na scenu nastupaju Ervin Engapet i Entoan Brizar, koji uspevaju da donesu prednost svojoj reprezentaciji od 23:22, a odmah zatim i osvajanje seta.

Francuzi su već u ranoj fazi drugog seta uspeli da se odlepe, pa su svoj prednost čuvali do samog kraja i trijumfovali sa 25:17.

Kao i prvi, treći set je bio preslikan. nijedna ekipa nije uspela da se odlepi od samog početka, nego je nastupila popularna "rezultatska klackalica" i oba tima su igrala poen za poenom. Jedinu malo osetniju prednost su napravili Rusi i to na samom kraju seta, kada su i osvojili isti sa 25:21.

Baćuške su uspostavile svoju igru i četvrtom setu, gde su nakon još jedne velike egal borbe uspeli da odnesu pobedu, ponovo, rezultatom 25:21.

Odlučujući peti set je bio prepun preokreta, kao i prethodna dva. Rusija je nekoliko puta imala prednost, sve je išlo ka tome da će napraviti preokret, međutim, Engapet je bio ključ za reprezentaciju Francuske, koja je na kraju slavila sa 15:12.

Imali su Trikolori na putu do najsjajnijeg odličja priličnih oscilacija, poraženi su od Sjedinjenih Američkih Država, Argentine i Brazila, međutim kad je bilo najbitnije uspeli su da pruže najbolju igru i zasluženo se popnu na tron, čime su daleko nadmašili do sad najbolji rezultat - osmo mesto na Igrama u Seulu 1988. godine.

Pravdu u ovom meču delio je srpski sudija Vladimir Simonović, kao prvi arbitar u Arijake areni, dok je Rusija osvojila 11 medalju (po 4 zlata i srebra, 3 bronze) na Olimpijskim igrama, a prvu srebrnu još od Sidneja 2000. godine.

KONAČAN PLASMAN

1. FRANCUSKA

  2. RUSIJA

  3. ARGENTINA

  4. BRAZIL

  5. POLJSKA

  6. ITALIJA

  7. JAPAN

  8. KANADA

  9. IRAN

10. SAD

11. TUNIS

12. VENECUELA

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Vanesa Sijera, devojka tenisera Bernarda Tomića.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
07.08.2021. 17:06
Pogledajte više