GOVORILA SAM: Španija želi OSVETU za poraz u Velensiji

29.07.2021. 13:56
Piše:
Srbija Danas
Marina Maljković / Izvor: Reuters
Prvi poraz košarkašica u Tokiju.

Ženska reprezentacija Srbije poražena je u drugom meču A grupe na Olimpijskim igrama u Tokiju od Španije – 70:85. Naše najbolje košarkašice imale su vođstvo od devet poena prednosti i potpuno kontrolu meča do sredine treće četvrtine kad su kola krenula nizbrdo.

U Beogradu počinje besplatna škola tenisa za decu – Na prvi čas dolazi Viktor Troicki

U Beogradu počinje besplatna škola tenisa za decu – Na prvi čas dolazi Viktor Troicki

OD +9 DO -15: Španija se revanširala Srbiji za poraz na Eurobasketu

OD +9 DO -15: Španija se revanširala Srbiji za poraz na Eurobasketu

SUZE KAO KIŠA: Zlatna Milica najavila kraj karijere, gest Tijane Bogdanović sve ostavio bez teksta (VIDEO)

SUZE KAO KIŠA: Zlatna Milica najavila kraj karijere, gest Tijane Bogdanović sve ostavio bez teksta (VIDEO)

Marina Maljković, selektorka Srbije, uzroke poraza potražila je u odličnoj igri Španjolki, ali i u greškama našeg tima.

– Želim da čestitam Španiji na totalno zasluženoj pobedi. Znali smo da će želeti revanš za sve što je bilo na Evropskom prvenstvu. U prvom poluvremenu su sve igračice koje su ulazile u igru pokazale šta je to što želimo, u napadu i odbrani. Shvatili smo i kako će oni igrati protiv nas. I, kao što sam rekla, znali smo da će jako želeti „osvetu”za poraz u Valensiji. Mi jednostavno nismo nastavili da igramo na taj način u drugom poluvremenu. Znali smo da će biti veoma agresivne u odbrani i da će pokušati da nas izguraju daleko od koša, da će igrati oko perimetra… U tome su i uspeli. Igrali smo veoma skromno. Nismo ispoštovali ono što smo se dogovorili u vezi sa našom odbranom, ali najviše u vezi sa napadom. Kao što sam rekla, imali smo veoma lošu reakciju u drugom poluvremenu, na njihovu agresivnu odbranu.

Jelena Bruks je takođe čestitala selekciji Španije.

– Čestitam Španiji na sjajnoj utakmici. Boli nas kada vidimo ovakav rezultat, znamo da smo mnogo bolje od ovoga. Kao što je i selektorka rekla, samo smo u prvom poluvremenu ispoštovale naš plan utakmice, i možda tokom nekoliko minuta u nastavku… I to je bilo to. Kao što sam rekla i pre utakmice, protiv Kanade smo imale sreće i nismo kažnjene za naše greške. Poznavajući Španiju i šta su želele da urade ovde zbog svega šta se dešavalo na Evropskom prvenstvu, znali smo da će kazniti naše greške mnogo jače nego što je to Kanada uradila, ali, olimpijski turnir se nastavlja. Za par dana imamo veoma važnu utakmicu protiv Koreje. Moramo da učimo iz grešaka koje smo pravile u ovom meču i da se fokusiramo na naredni meč. Nadamo se plasmanu u četvrtfinale.

Imao je Partizan u prvom meču priliku da ubedljivije pobedi slovački DAC, ali je na kraju bilo 1:0. Večeras (20.45) crno-beli će braniti tu prednost za treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, a pokazali su da su kvalitetnijiKvota na dvojku je 2,35, na iks 3,20, a na keca 2,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za DAC – Partizan.

Naše devojke sledeći meč igraju u nedelju 1. avgusta od 14.00 sati po srpskom vremenu protiv Koreje.

 

 

Piše:
Srbija Danas
29.07.2021. 13:56
Pogledajte više