KAO DA SE NEKO IGRA : Abrakadabra, a sada iz zelene u plavo (FOTO)

11.08.2016. 16:51
Piše:
Srbija Sport
Bazen / Izvor: Reuters
Velika sportska organizacija je objasnila zašto se sve desilo.

Misterija promene boje vode u jednom od bazena u “Akvatik centru” u Riju, koja je u utorak naprasno pozelenela i izazvala blagi nespokoj među takmičarima i organizatorima Olimpijskih igara je rešena. 

OTIŠAO, ALI OSTAVIO NEŠTO PRELEPO: Novak napustio Rio, ali je OVIM GESTOM oduševio SRBIJU (FOTO)

Posle detaljnih analiza ustanovljeno je da je nedostatak određene hemikalije, kojom se reguliše PH vrednost vode, uzrokovao promenu boje vode. Zelena boja se najpre pojavila u bazenu za skokove i ronjenje, a potom je i bazen za vaterpolo na kojem igra reprezentacija Srbije pozeleneo. Pretpostavlja se iz istog razloga.

PUCANJ U PRAZNO: Ivana i Andrea ni blizu finala

- FINA može da potvrdi da je razlog neobične boje vode nestatak hemikalija u rezervama, koje se koriste za prečišćavanje vode. Kao rezultat toga, nivo PH vredonosti vode je izvan uobičajenog i izaziva promenu boje. Komisija FINA sprovela je testove o kvaltetu vode i zaključila da ne postoji zdravstveni i bezbedonosni rizik - navodi se u saopštenju FINA.

RUSKINJA MAMI UZDAHE: Lepa je na pesku isto koliko i u vodi (FOTO)

Problem je rešen i bazeni su ponovo poplaveli zahvaljujući hemijskom tretmanu koji, istakli su predstavnici Svetske plivačke organizacije, nije škodljiv po takmičare.

DALEKO OD MEDALJE: Vasić i Beđik u B finalu

 

Piše:
Srbija Sport
11.08.2016. 16:51
Pogledajte više