TRAGEDIJA U RIJU: Preminuo iranski parabiciklista (FOTO)

18.09.2016. 08:42
Piše:
Srbija Danas
Parabiciklizam Rio / Izvor: Reuters
Zastave na pola koplja u Paraolimpijskom selu i minut ćutanja na ceremoniji zatvaranja Igara u nedelju.

Na Paraolimpijskim igrama u Riju, događaju koji slavi sport i neverovatnu volju ljudi koji su se u životu suočili sa ogromnim teškoćama, dogodila se tragedija. Iranski para-biciklista Bahman Golbarnedžad preminuo je posle udesa u drumskoj trci kateogrije C4-5.

JOŠ JEDNO SREBRO U RIJU! Borislava i Nada izgubile u finalu POI

Međunarodni paraolimpijski komitet saopštio je da je 48-godišnji Golbarnedžad doživeo srčani udar posle udesa na brdskom deslu trke, kao i da je pokrenuta istraga o svim okolnostima incidenta koji je ima otragične posledice.

JOŠ DVE MEDALJE U DŽEPU: Dimitrijević oborio SOPSTVENI SVETSKI rekord, srebro za Mitića (FOTO)

 - Ambulantno vozilo brzo ga je prebacilo u u Unimed Rio bolnicu, gde je preminuo ubrzo po dolasku - navodi se u saopštenju. - Sakupićemo što više informacija možemo i za što kraće vreme.

BRAVO, BRAVO: Srpski paraolimpijci obezbedili JOŠ JEDNU medalju u Riju (FOTO)

Bahman Golbarnedžad bavio se parabilicviklizmom 12 godina, a učestvovao je i na Igrama u Londonu 2012. Zastava Irana u Paraolimijskom selu vspuštena je na pola koplja, a tokom ceremonije zatvaranja igara danas biće održan i minut ćutanja. Generalni sekretar Iranskog olimpijskog komiteta Masud Ašrafi već je zatražio da telo tragično preminulog parabicikliste u nedelju bude transportovano u Iran.

E OVO JE SNAGA VOLJE: Nema ruke, a bavi se OVIM sportom (VIDEO+FOTO)

Smrt Golbarnedžada je prva na takmičenju na letnjim Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama još od 1960. i Rima kada je biciklista iz Danske Knud Enemark Jensen preminuo tokom timskog hronometra na 100 kilometara.

 

Piše:
Srbija Danas
18.09.2016. 08:42
Pogledajte više