ČOVIĆ OŠTRO REAGOVAO: Ne mešajte TATONA i OVO. Na POLJUDU je bio KUKASTI KRST. Šta je GREH ovih momaka?

11.02.2019. 13:39
Piše:
Srbija Danas
Nebojša Čović / Izvor: Tanjug/​Filip Krainčanić
Pričao i o istupanju iz ABA lige.

Na konferenciji za novinare povodom incidenta u Splitu bio je i predsednik Sportskod društva Crvena zvezda i prvi čovek kpošarkaške sekcije crveno-belih Nebojša Čović. Imao je potrebu da odgovori na pojedine komentare da se slične stvari dešavaju i u Srbiji, a sam je pomenuo ubistvo navijača francuskog Tuluza Brisa Tatona 2009. godine. 

- Da ne bi opet bilo zamena teza i pominjanja Tatona, jedno je navijački sukob, a drugo kada su napadnuti sportisti. Ovi momci nisu dali nijedan povod da budu napadnuti, a usledio je organizovan napad šipkama, noževima... Ovde se radi o pokušaju linča i to napominjem da hrvatsko pravosuđe ne bi opet pravilo neke egzibicije - rekao je Čović

GOLMAN KRALJ POKAZAO POSEKOTINU OD NOŽA: Nisam hteo da SKINEM ZVEZDINU majicu. Jedva sam SPASAO živu glavu

Prisetio se i nemilih scena na fudbsčlakom meču između Hrvatske i Italije na Poljudu.

- Split je postao grad slučaja kojim sada upravljaju ekstremne navijačke grupe Torcide. Sećate se da je na terenu stadiona "Poljud" bio nacrtan kukasti krst (? Da li je neko za to odgovarao? - zapitao je Čović.

BRUTALNA PORUKA ŠAPIĆA HULIGANIMA IZ SPLITA: Šmekeri, što niste skočili u more? Tamo ni štangla ne pomaže!

Nebojša Čović / Izvor: MN Press

Prvi čovek SD Crvena zvezda je primetio da se tako nešto nikada ne bi dogodilo u Srbiji, dodajući da je video izjavu predsednice Kolinde Grabar Kuitarović o ovom incidentu i da je u redu, ali da ta izjava ne sadrži izvinjenje.

- Pojavljuje se zamena teza da ako kažemo šta je bilo, onda ispada da mi huškamo na nacionalizam. Ima idiota i sa naše strane, ali ovako nešto se kod nas nikada ne bi dogodilo. Šta je greh ovih momaka? Pa šta i da su bili u Zvezdinim trenerkama? Evropa nas gura ka tome da organizujemo regionalna takmičenja, ali šta da očekujemo posle ovako nečega? - upiato je Ćović.

Saopštio je i da Zvezda, za sada, neće istupati iz regionalne lige.

- Nećemo reagovati ishitreno i istupiti iz lige, već ćemo pokušati da nađemo zajedničko rešenje - zaključio je Nebojša Čović.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda ruska odbojkašica Ekaterina Efimova.

 

Piše:
Srbija Danas
11.02.2019. 13:39
Pogledajte više