DOŠAO JE TAJ ČAS: Zvezda i Partizan u borbi za titulu (FOTO)

11.11.2017. 15:48
Piše:
Srbija Danas
Ragbi Zvezda i Partizan / Izvor: Foto: Ragbi 13 federacija Srbije
Meč se igra u nedelju od 15 časova na Adi Ciganliji.

U nedelju od od 15 časova na Adi Ciganliji Crvena zvezda i Partizan igraće meč finala plej-ofa Superlige Srbije, prvo od dva vezana finala u kojima se rešava pitanje šampiona Srbije, ali i prvaka debitantske sezone Balkan Super Lige. Istovremeno, biće ispisana nova stranice moderne istorije domaćg ragbija 13 jer će ovo biti prvi put od 2001. i obnavljanja ovog sporta na prostorima da se u finalnoj utakmici ne nalazi Dorćol. U ovoj sezoni večiti rivali su jasno pokazali da je okrenut novi list u srpskom prvenstvu i da će verovatno narednih nekoliko godina ova dva kluba odlučivati nacionalnog prvaka. Partizan je ove sezone već osvojio prvi trofej u istoriji, pobedivši Dorćol u finalu Kupa.

PRED REVANŠ: Vojvodina stigla u Tuluz

Nove ZLATNE medalje za srpske kikboksere (FOTO)

BRAVO: Saida je prvak SVETA (FOTO)

Za nas je ovo već na papiru najbolja sezona. U naredne dve utakmice možemo samo da pomerimo granice pošto imamo priliku da osvojimo triplu krunu, iako pre toga nismo imali ni jedan trofej. Momci su spremni, pokazali su to u protekle dve nedelje ubedljivim pobedama protiv Dorćola, a više nemamo ni opravdanje da smo neiskusni – izjavio je trener Partizana Admir Hadžić.

U ovoj sezoni ekipe su odigrale tri večita derbija. Prvi je na proleće završen nerešenim rezultatom (30:30), dok je u preostala dva trijumfovala Crvena zvezda. Zahvaljujući pobedama na gostovanju (32:30) i skorašnjoj ubedljivoj dobijenoj utakmici u jesenjem delu prvenstva (56:4), crveno-beli će imati prednost domaćeg terena u finalu. 

Ragbi derbi Zvezda i Partizan / Izvor: Foto: Ragbi 13 federacija Srbije

Prošle sezone smo se opeklI u finalu gde smo bili favoriti protiv Dorćola, tako da sa dosta respekta ulazimo u duel sa Partizanom za koji znamo da je takođe silni motivisan da konačno uzme titulu – kratko je prokomentarisao kapiten Zvezde Vojislav Dedić.

Crveno-beli će za ovo finale dodatno biti pojačani iz inostranstva, jer pored Australijanca Džeka O’Brajana koji je prošle nedelje debitovao u polufinalu plej-ofa protiv Radničkog, u timu bi trebalo da bude i tek pristigli Englez Nail Brentif. Brentif je stigao iz ekipe Sent Albans Senturions i iza sebe ima bogato iskustvo iz engleskog ligaškog ragbija.             

 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
11.11.2017. 15:48
Pogledajte više