DUŠAN SAVIĆ OŠTAR: Hrvatima MORATE pomoći da OZDRAVE. Sačuvaj me Bože kuge, gladi i Hrvata ... (VIDEO)

13.02.2019. 08:48
Piše:
Srbija Danas
Dušan Savić / Izvor: Foto: Youtube/printscreen/RTS Upitnik - Zvanični kanal
Nije birao reči.

Emisija "Upitnik" na RTS-u bavila se incidentom u Splitu kada su prebijeni vaterpolisti Crvene zvezde. Na interesantnu temu debatovali su proslavljeni fudbaler Dušan Savić, Igor Milojević direktor VK Crvena zvezda, Aleksandar Šapić nekada najbolji vaterpolista sveta i profesor sociologije dr Dragan Koković. Između ostalog govorilo se o tome, da li se u sport umešala politika.

Gosti su tokom emisije izneli svoj stav na navedenu temu, međutim, najveću pažnju privukao je sam kraj u kojem je nekadašnji fudbaler Zvezde podsetio i na neke istorijske činjenice.

- Vi morate njima pomoći da ozdrave, na žalost. Ja bih voleo da smo mi dobre komšije. Ali, kada bi oni bili deseti deo prema nama iskreni, koliko smo mi prema njima, ovde bi moglo normalno da se takmiči. Ali, nema leka. Podsetio bih na istoriju, na koju se svi ovde pozivaju, i natpis sa protestantske katedrale u Magdeburgu: "Bože, sačuvaj me kuge, gladi i Hrvata". To su stravični zločini, koje su još u 17. veku počinili u Evropi i sada mi treba da im pomognemo. Kako - rekao je između ostalog legendarni Dušan Savić.

BOLESNO: Evo šta su uradili Torcidini huligani sa Zvezdinom trenerkom koju su oteli od vaterpoliste Kralja (FOTO)

Deo u kojem Savić priča o odnosima Srba i Hrvata pogledajte oko 49. minuta.

AKCIJA POLICIJE U SPLITU: Privedena TROJICA huligana koji su NAPALI Zvezdine vaterpoliste (FOTO)

Ovaj citat  je iz vremena tridesetogodišnjeg rata katolika i protestanata. Hrvati su u tom ratu bili na strani Habzburške monarhije, a zbog brojnih zločina u tom ratu na zidu protestantske katedrale u Magdeburgu navodno je stojao natpis sa ovim tekstom.

 

BONUS VIDEO:

Pogledajte kako izgleda srpska atletičarka Sara Vještica.

 

Piše:
Srbija Danas
13.02.2019. 08:48
Pogledajte više