EP U BARSELONI: Sa Slovacima bez mnogo problema, Srbija čeka četvrtfinale (FOTO)

20.07.2018. 12:04
Piše:
Srbija Danas
Miloš Ćuk / Izvor: MN Press
Samo u jednoj četvrtini bilo nerešeno.

Vaterpolo reprezentacija Srbije upisala je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Španiji i tako potvrdila prvo mesto u grupi D, samim tim i plasman u četvrtfinale. U Barseloni je ekipa selektora Dejana Savića posle Rusije i Rumunije pobedila i Slovačku, rezultatom 13:5 (5:1, 3:3, 2:1, 3:0)

Po dva gola postigli su kapiten Filip Filipović, Milan Aleksić, Miloš Ćuk, Sava Ranđelović, Dušan Mandić i Nikola Jakšić, a u strelce se upisao i Nemanja Vico. Rival Srbiji u četvrtfinalu biće pobednik plej-of duela između drugoplasirane ekipe iz grupe A i trećeplasirane iz grupe C. To će najverovatnije biti okršaj između Mađarske i Holandije, pa je za očekivati da u utorak gledamo još jedno izdanje vaterpolo klasika, između Srbije i Mađarske. 

Sredinom treće četvrtine, Slovaci su smanjili na 8:5, a naš nacionalni tim nije uspevao da postigne novi gol. Kratkotrajno opuštanje je bilo primetno, a onda je Sava Ranđelović iskoristio igrača više, za 9:5. Već u sledećoj akciji, zaustavljen je napad Slovaka, a na suprotnoj strani uzvratio je Miloš Ćuk za 10:5. 

Nikola Jakšić je pogodio za 11:5, posle kontre čime je još jednom potvrđena razlika u kvalitetu. Sledeći napad je doneo i novi gol, a strelac je posle finte iskosa bio Ćuk, za 12:5. Konačan rezultat postavio je Dušan Mandić, svojim drugim golom. 

Kasnije će igrati Rusija i Rumunija, a ovaj duel će odlučiti o drugom i trećem mestu. 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
20.07.2018. 12:04
Pogledajte više