EP U RUKOMETU: Srbija UPECALA Ribare! Svi pogledi ka Švedskoj!

16.01.2018. 19:47
Piše:
Srbija Danas
Rukometna reprezentacija Srbije / Izvor: Reuters
Treće kolo.

Rukometna reprezentacija Srbije i dalje je u igri za plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva, koje se održava u Hrvatskoj. Izabranicima Jovice Cvetkovića pre poslednjeg duela u "A" grupi protiv Islanda bila je neophodna pobeda od četiri gola razlike za prolazak. Orlovi su trijumfovali sa 29:26 (12:12), pa će o njihovoj sudbini odlučivati Švedska protiv domaćina. Samo ukoliko Šveđani savladaju Hrvate ili remiziraju, Srbija će kao trećeplasirana otići u narednu fazu.

VELIKI SKANDAL NA POMOLU: Slovenci napuštaju Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj!

VUJOVIĆ OŠTAR: Rukomet vode debili

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

UOČI MEČA ODLUKE: Cvetković zna kako protiv Islanđana

Dobro su naši rukometaši otvorili utakmicu. Efikasnom igrom u napadu, posle pet minuta poveli su sa 4:2, a onda praktično stali i dozvolili Islanđanima da se razmahnu. Ribari su to iskoristili i do poluvremena uspeli da izjednače (12:12), da bi u nastavku potpuno preuzeli ritam u svoje ruke.

Za samo 12 minuta igre u drugom poluvremenu, Islanđani su postigli osam golova, stekavši najveću prednost na meču (20:16), što se činilo nedostižnim za Orlove. Tračak nade vratio je Šešum u 49. minutu, kada je smanjio vođstvo protivnika na samo gol razlike (23:22), da bi posle tajmauta Islanđana Radivojević doneo novo izjednačenje.

Usledio je period igre gol za gol, do nove prednosti posle dužeg vremena Srbija je stigla preko mladog Jovanovića (25:24), koji je nešto kasnije iznudio i sedmerac, a Nemanja Ilić bio siguran za 26:25. Nije moglo bez drame u Spaladijum areni, Srbija je sedam sekundi pre kraja imala napad za prolaz, ali Petar Nenadić nije pogodio sa više od 10 metara u loše organizovanoj akciji.

Najefikasniji na meču bio je islandski veteran Valur Sigurdson sa osam pogodaka, dok su u srpskom timu po pet dali Žarko Šešum i Bogdan Radivojević.

SRBIJA - ISLAND 29:26 (12:12, 17:14)

DVORANA: "Spaladijum".

GLEDALACA: 9.800.

SUDIJE: Rali Lopez, Sabroso Ramirez.

SRBIJA: Cupara, Ivanišević, Šešum 5, Vujić 2, Dukić, Beljanski, Nenadić 3, Radivojević 5, Marković, Đorđić 1, Ilić 4, Jovanović 3, Zelenović 4, Marsenić 2, Crnoglavac, Obradović.

ISLAND: Gustavson, Bjorgvinson, Kristjanson 4, Palmarson 4, Karason 3, Halgrimson, Atlason, Elison, Sigurdson 8, Gislason, Gudmunson 4, Magnuson, A. Gunarson 3, Arnarson, B. Gunarson, Smarason.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
16.01.2018. 19:47
Pogledajte više