EVROPA KUP: Delfini poraženi od Hrvatske u meču bez takmičarskog značaja!

17.02.2018. 20:18
Piše:
Srbija Danas
Vaterpolo reprezentacija Srbije / Izvor: MN Press
Meč 4. kola.

Posle tri uzastopne pobede na novoformiranom Evropa kup turniru u Splitu, vaterpolisti Srbije doživeli su prvi neuspeh. Izabranici Dejana Savića poraženi su od domaćina Hrvatske sa 7:9 (3:2, 1:3, 1:3, 2:1) u meču bez značaja za plasman među osam najboljih.

EVROPA KUP: Delfini lako izašali na kraj sa Holandijom

EVROPA KUP: Delfini savladali Grčku i obezbedili plasman na završni turnir

Dejan Savić / Izvor: MN Press

STRAVA I UŽAS NA ZOI: Austrijanac za dlaku izbegao smrt! Zadobio prelom petog vratnog pršljena (VIDEO)

Delfini su odlično otvorili meč. Na startu su Filip Filipović i Sava Ranđelović su pokušali da ugroze gol Marka Bijača, ali je golman domaćih bio siguran, sa druge strane Havijer Garsija je pogodio prečku. Posle dva minuta igre Luka Lončar je uspeo da izbori peterac, a Anđelo Šetka je zatresao mrežu Branislava Mitrovića, za vođstvo Hrvatske od 1:0.

Domaći su nastavili da prete preko Garsije i Mara Jokovića, dok na drugoj strani Srbija nije imala ideju u napadu. Međutim, tri minuta pre kraja prvog perioda Nikola Jakšić se podigao posle faula i poravnao na 1:1, već u sledećem napadu Dušan Mandić je na sličan način doneo vođstvo Srbiji od 2:1.

Hrvatska je propustila dve prilike sa igračem više, dok je Srbija na drugoj strani jednu takvu iskoristila. Josip Vrlić je pola minuta pre kraja prvog perioda morao u kućicu za isključene igrače, Mandić je na desnoj strani ostao sam i nije mu bilo teško da zatrese mrežu, za 3:1. Ipak, Joković je lepim udarcem sa distance smanjio razliku pred odlazak na malu pauzu – 3:2.

Domaćini su drugi period rešili su svoju korist sa 3:1, a ispostavilo se da je finiš druge i početak treće četvrtine rešio pobednika. Srbiji je trebalo čak devet minuta da zatrese mrežu Barakuda. Hrvati su to iskoristili i kako je vreme odmicalo njihova prednost je rasla do rekordnih plus četiri (9:5). Uprkos porazu, Delfini su izborili plasman na F8 Evropa kupa i nastaviće takmičenje u Splitu.

Srbija – Hrvatska 7:9 (3:2, 1:3, 1:3, 2:1)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić, V. Rašović, Ranđelović, Ćuk, D.Pijetlović, Lazić, Stojanović, Jakšić, Filipović, Drašović, S. Rašović, B. Mitrović. Selektor: Savić.

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović, Lončar, Joković, Buljubašić, Vukićević, Bušlje, Krapić, Vrlić, Šetka, Garsija, Marcelić. Selektor: Tucak.

 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
17.02.2018. 20:18
Pogledajte više