ISTORIJSKI USPEH: Vaterpolistkinje Srbije IZBORILE plasman na Evropsko prvenstvo!

03.03.2018. 20:45
Piše:
Srbija Danas
ženska vaterpolo reprezentacija Srbije / Izvor: Foto: Vaterpolo savez Srbije
Ubedljivo.

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije izborila je plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se ove godine održati u Barseloni. Srpkinje su i u revanšu baraža, u ukrajinskom gradu Harkovu, pobedile selekciju domaćina sa 6:1 (2:1, 2:0, 1:0, 1:0). Prvi meč u Novom Sadu takođe je pripao izabranicama Dejana Jovovića (10:8).

FINALE KUPA SRBIJE U ODBOJCI: Novi Pazar preko Zvezde do ODBRANE pehara!

NEZAPAMĆENI HAOS! Ivana morala vozom do Birmingema, takmičari se greju FENOVIMA

Srbija je od početka nametnula inicijativu, istakla se Nada Mandić sa tri gola, ali su i ostale devojke zaslužile najvišu ocenu za borbenost i prikazanu želju za velikim trijumfom.

Srbija je u Harkovu bila oslabljena, pošto prvi golman, Vladana Jovetić, nije uspela da doputuje iz Kijeva, pa je na golu bila mlada, 17-godišnja, Anđela Petrović. Blistala je Nada Mandić sa tri gola, a kompletan tim je igrao odlično.

Ovo je treći put da srpske devojke igraju na završnom takmičenju Starog Kontinenta. Prethodna dva učešća izborile su kao organizatori EP, pošto je Beograd bio domaćin Evropskog prvenstva, pa je rezultatom u Ukrajini načinjen istorijski uspeh.

UKRAJINA - SRBIJA 1:6 (1:2, 0:2, 0:1, 0:1)

Bazen Politehničkog instituta. Sudije: Kunikova (Slovačka), Kolombo (Italija). Iskučenja: Ukrajina 8, Srbija 5.

UKRAJINA: Dvoržetska, Abimova, Melničuk, Andrejeva, Telipko, Danilina, Ivančenko, Zajtas,Bobovnikova, Fedutenko, Švedova 1, Bulak, Hres.

SRBIJA: Petrović, Luka 1, Švec, Rudić, Josifović 1, Prica, Gluščević, Mandić 3, Kaplarević, Vuković 1, Miladinović, Damnjanović.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
03.03.2018. 20:45
Pogledajte više