Ivana je ŠAMPIONKA sveta! (FOTO)

04.03.2018. 17:02
Piše:
Srbija Danas
Ivana Španović / Izvor: Reuters
Šampionat se održava u Birmingemu.

Ivana Španović je osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu. Najbolja srpska atletičarka je posle šest serija, skokom od 6,96 metara iza sebe ostavila Britni Ris iz Sjedinjenih Američkih Država (6,89) i Sosten Mogenare-Tatum sa rezultatom 6,85. 

U prve dve serije, Španović je skočila je 6,89 i 6,74 metara, u trećoj je prestupila, u četvrtoj je ostvarila najbolji rezultat u svetu ove godine 6,96, pa u poslednje dve serije nije morala ni da skače. 

Srpski bokseri bolji od Slovenaca

BEKEROVE REČI NE SLUTE NA DOBRO: Pričao je o Noletu i pomenuo KRAJ karijere (FOTO)

Na taj način je u dvorani "spojila" evropsko (Beograd 2017) i svetsko zlato, jedino koje joj je nedostajalo posle srebra (Portland 2016) i bronze (Sopot 2014). To je ujedno i najveći uspeh u istoriji srpske atletike.

Kako je bilo iz serije u seriju, pročitajte u nastavku teksta. 

U prvoj seriji skočila je 6,89 metara, što je bilo dovoljno za prvo mesto. 

Najbolja srpska atletičarka je i posle druge serije na prvom mestu. Iza sebe je ostavila Sostenu Mogenare-Tarum iz Nemačke i Kvanešu Burks iz Sjedinjenih Američkih Država. 

I posle treće serije, u kojoj je prestupila, naša skakačica je prva u konkurenciji 13 takmičarki. 

Počela je i četvrta serija, koja u stvari predstavlja smanjenje broja takmičarki. Sada ih je osam, koje su u ostale u konkurenciji za odličja. Skočila je Ivana i 6,96 metara i opet je prva u plasmanu. 

Iza nje su Britni Ris, Mogenare-Tarum i Burks, a počela je i peta serija, u kojoj nije morala na zaletište. Skočila je i Burks i to 6,70. Mogenare-Tarum je skočila 6,30 u poslednjoj seriji, pa Srpkinja nije morala ni da izlazi na zaletište. 

BRAVO, Ivana!!!

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE

Piše:
Srbija Danas
04.03.2018. 17:02
Pogledajte više