IZBEGLICA IZ HRVATSKE: Bivši odbojkaš Edin Škorić zahvalan Srbiji za sve! (FOTO)

05.08.2017. 13:23
Piše:
Srbija Danas
Edin Škoric / Izvor:
Nekadašnji sjajni primač servisa ne zaboravlja prošlost.

Naš bivši odbojkaški reprezentativac Edin Škorić, izbegao je iz Zagreba četiri godine pre Oluje, ali je na svojoj koži osetio rat u Hrvastkoj i šta znače gubici iizbeglištvo. Nekadašnji odbojkaš je rođen u Bihaću, ali je detinjstvo proveo u glavnom gradu Hrvatske, odakle je sa porodicom morao da beži u Srbiju kada je imao 16 godina.

KOŠARKAŠ ALEKS MARIĆ PRVI PUT O RATU: "Oluju" ne mogu da zaboravim niti da oprostim

NE PONOVILO SE: Evo šta je odbojkašica Marta Drpa rekla o Oluji, čiji je bila stradalnik (FOTO)

Odbojku je počeo da trenira kao devetogodišnjak, a po dolasku u Srbiju odmah je postao je profesionalac, jer je već 1991. godine potpisao prvi ugovor u Crvenoj zvezdi. U Beogradu je dakle, počeo novi život i uspešnu sportsku karijeru.

- I ja sam jedan od proteranih iz Hrvatske 1995.godine. Srbija primila mene i moju porodicu raširenih ruku. Crvena Zvezda mi je pružila mogućnost da se formiram kao čovek i igrač, a imao sam tu čast da se odužim Srbiji i Zvezdi igrajući za reprezentaciju i okačio par medalja oko vrata. Te medalje su oko mog vrata, ali u čast Srbije. Za mene će Srbija uvek biti kamen temeljac i kičma mog života. I sada, kao i prvog dana mog života u Srbiji kažem: Hvala Srbijo! - poručio je Škorić.

Dolazak u Srbiju mu je značio mnogo i ne samo na sportskom, već i na privatnom planu, jer je tu dobio potomstvo, kćerku i sina, za koje kaže "moje sve", što se može videti i na nedavnoj fotografiji na njegovom profilu na Instagramu.

GRAN PRI: Odbojkašice poražene od Brazilki, boriće se za treće mesto (FOTO)

Škorić je u dresu srpske reprezentacije osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2001. godine, a igrao je za Crvenu zvezdu, Vojvodinu i brojne inostrane klubove. U javnosti je upamćeno i njegovo učešće u rijaliti programima "VIP Survajver - Filipini" i Frama 5, a nekadašnji sjajni primač servisa se posle odbojkaške karijere posvetio svojoj školi odbojke i privatnom biznisu.    

 

Piše:
Srbija Danas
05.08.2017. 13:23
Pogledajte više