KUP SRBIJE: Novi Beograd počinje NAPAD na vredan trofej!

09.12.2021. 15:41
Piše:
Srbija Danas
VK Novi Beograd / Izvor: MN Press
Izabranici Vladimira Vujasinovića apsolutni favoriti.

Posle mečeva u domaćem šampionatu, regionalnom takmičenju i Ligi Šampiona, vaterpoliste Novog Beograda očekuju izazovi i na četvrtom frontu ove sezone.

MUČKI PRVOKATOR: Šahovnicom na Jokića, naravno nije se dobro ZAVRŠILO (VIDEO)

MUČKI PRVOKATOR: Šahovnicom na Jokića, naravno nije se dobro ZAVRŠILO (VIDEO)

KOMŠIJSKI DERBI: Rukometašice Srbije protiv Crne Gore

KOMŠIJSKI DERBI: Rukometašice Srbije protiv Crne Gore

STRAVA I UŽAS: Lopovi UPALI u kuću slavnog sportiste! Nožem PRETILI njegovoj ženi i deci!

STRAVA I UŽAS: Lopovi UPALI u kuću slavnog sportiste! Nožem PRETILI njegovoj ženi i deci!

U četvrtfinalu Kupa Srbije izabranici Vladimira Vujasinovića igraju protiv ekipe Valisa, a meč je na programu u subotu od 19 sati i 45 minuta na bazenu "11. april".

Igra se samo jedan meč, a finalni turnir zakazan je za 27. i 28. decembar. Žreb polufinalnih parova biće održan 13. decembra.

– Naše ambicije su najveće moguće. Ne samo kada je u pitanju Kup Srbije, već i sva ostala takmičenja u kojima učestvujemo – rekao je u uvodnom izlaganju sportski direktor Novog Beograda Slobodan Soro.

Novi Beograd ove sezone već je odmeravao snage sa ekipom iz Valjeva i slavio je ubedljivo sa 20:7.  

– Predstoji nam eliminaciona utakmica i zato ćemo je malo drugačije tretirati nego ove do sada. Valis nam je poznat proitivnik, sa njima smo se već sastajali u prvenstvu. Pobedili smo ubedljivo, ali uz ne baš sjajnu partiju. Razlika u kvalitetu je evidentna i na našoj je strani, ali to treba i potvrditi uz maksimalan pristup.  Ova utakmica će nam poslužiti kao priprema za sve to ono što nas očekuje u narednom  periodu koji će, posle nekoliko dana pauze, ponovo biti veoma intezivan. Naš cilj do kraja kalendarske godine je jasan, to je trijumf u Kupu i osvajanje prvog trofeja – napominje pomoćni trener Novog Beograda Đorđe Filipović.

Crnogorski reprezentativac i od ove sezone član Novobeograđana Miroslav Perković, uveren je u pobedu svog tima protiv Valjevaca.

– Ova utakmica je specifična, jer  prvi put ove sezone nemamo pravo da napravimo grešku. Mislim da do te greške ne može da dođe, jer smo mnogo kvalitetnija i bolja ekipa. Ali, svakako ćemo u duel ući sa poštovanjem prema igračima Valisa, koji su pokazali da su borbena ekipa. Nakon toga nas očekuje važna utakmica Lige šampiona sa Brešom, tako da će Valis biti dobar uvod za sve ono što nas čeka u ponovo zgusnutom rasporedu utakmica.

O svojim igrama u dosadašnjem delu sezone kaže:

– Kada sam došao iz Crne Gore, u prvih nekoliko utakmica, mislim da nisam bio na nekom nivou koji sam očekivao. Verovatno zbog toga što mi je trebalo vremena da se malo priviknem na novu ekipu i rad trenera. Ipak, u poslednje dve utakmice sam malo zadivoljniji, rasterećenije sam prišao mečevima i mislim da sam solidno igrao. Očekujem da ću kako vreme bude odmicalo igrati sve bolje i da ću biti najbolji kada to bude najpotrebnije - istakao je Miroslav Perković.

Sve najnovije vesti o sportu pročitajte na OVOM linku.

 

Piše:
Srbija Danas
09.12.2021. 15:41
Pogledajte više