Odbojkaši i odbojkašice Srbije saznali imena protivnika u Ligi nacija

24.10.2018. 12:10
Piše:
Srbija Danas
Odbojkaška reprezentacija Srbije / Izvor: Profimedia
Svetska odbojkaška federacija objavila je sastave grupa.

Svetska odbojkaška federacija objavila je sastave grupa i termine odigravanja turnira II Lige nacija 2019. u konkurenciji odbojkaša i odbojkašica.

OVO JE ZNALA SAMO ONA: Maja Ognjenović posle dočeka otkrila najveću tajnu, Dača Ikodinović presrećan!

Orlovi počinju kvalifikacije, pobeda ne bi trebalo da bude problem

Muška reprezentacija Srbije biće domaćin 4. grupe prvog vikenda od 31. maja do 2. juna selekcijama Francuske, Rusije i Japana. Mesto odigravanja, kao i satnica utakmica će naknadno biti objavljeni.

U okviru drugog vikenda (7.–9. jun), Srbija će gostovati u Kanadi, a rivali će joj, pored domaćina, biti Nemačka i Australija. Treći vikend će se odigrati od 14. do 16. juna, a Srbija će igrati u 9. grupi, u Portugaliji, sa domaćinom, Brazilom i Kinom. U okviru četvrtog vikenda, od 21. do 23. juna, Srbija će igrati u Italiji, a rivali će joj biti azuri, Argentina i Poljska. Poslednji, peti vikend je na programu od 28. do 30. juna, a Srbija će igrati u 19. grupi u Bugarskoj, sa domaćinom, Iranom i SAD. Finalni turnir će se odigrati od 10. do 14. jula u SAD. Pored SAD, plasman na Finalni turnir će izboriti 5 najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

Ženska reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, igraće na startu II Lige nacija 2019. u 4. grupi prvog vikenda od 21. do 23. maja u Srbiji i biće domaćin Holandiji, Turskoj i Koreji. Drugi vikend će se odigrati od 28. do 30. maja, a Srbija će igrati u 5. grupi u Italiji, a pored domaćina rivali će joj biti SAD i Dominikanska Republika. U okviru 12. grupe trećeg vikenda (4. do 6. jun) Srbija će gostovati u Belgiji i igrati sa Belgijom, Rusijom i Poljskom.

IV vikend je na programu od 11. do 13. juna, a seniorke Srbije će igrati u 15. grupi, u Japanu, sa domaćinom, Brazilom i Tajlandom. Poslednji, peti vikend će se odigrati od 18. do 20. juna, a Srbija će igrati u 18. grupi u Kini. Pored Kine, rivali Srbiji biće Nemačka i Bugarska. Finalni turnir će se odigrati od 3. do 7. jula u Kini.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Pratite nas i na Instagram profilu SrbijaDanas.com.

Piše:
Srbija Danas
24.10.2018. 12:10
Pogledajte više