OSVETA ČEKANA SKORO OSAM GODINA: Legendarni KRO KAP se revanširao američkoj GRDOSIJI Nelsonu (VIDEO)

17.02.2019. 08:46
Piše:
Srbija Danas
Mirko Filipovic / Izvor: Foto: Twitte/Printscreen
Filipović ostvario deseti trijumf u nizu.

Legendarni hrvatski borac Mirko Filipović savladao je Roja Nelsona odlukom sudija nakon tri runde. Bio je to revanš iz 2011. godine kada je Mirko izgubio u UFC-u od Amerikanca.

Kro Kap je upisao desetu pobedu u nizu, prvu u Belatoru. Filipović je s 44 godine debitantski nastup krunisao slavljem, dok je 42-godišnji Nelson upisao treći poraz u nizu u drugoj američkoj organizaciji po jačini koja je odmah iza UFC-a

.

Mirko je dosta dobro otvorio meč. Sjajno je plasirao par dobrih udaraca u telo Nelsona, koji samo jednom zapretio laktom. Amerikanac je bio dosta oprezan u prvoj rundi. Nelson je očekivano borbu hteo preseliti uz ogradu gde je pokušavao što više umarati vremešnog Filipovića. U drugoj rundi Cro Cop je pokazao najviše. U okršaju dvojice veterana s Mirkove strane sevali su aperkati i snažni nožni udarci, što je Nelson je sve odlično podnosio, kao u najboljim danima svoje karijere.

Hrvatski borac je u trećoj rundi dugo dominirao u stojci, sve dok ga Nelson nije srušio na pod minutu prije kraja borbe. Amerikanac mu je u nekoliko navrata opasno zaprijetio, no Mirko je, zahvaljujući iskustvu i boljoj fizičkoj spremnosti, uspio izbjeći Nelsonove napade i na kraju apsolutno zasluženo slavio u velikom revanšu koji je čekao sedam i po godina.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda brazilska odbojkašica Rozamarija Montibelje

 

Piše:
Srbija Danas
17.02.2019. 08:46
Pogledajte više