OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Šampionke Srbije pobegle iz Beograda! (FOTO)

12.09.2017. 18:01
Piše:
Srbija Danas
ŽOK Vizura / Izvor:
Stiglo zvanično objašnjenje.

Najbolji srpski ženski odbojkaški klub je napustio Beograd! Nova adrese šampionki Srbije je Ruma! Popularne Ajkulice će da igraju mečeve Lige šampiona i domaće Super lige u rumskoj dvorani „Srce Srema“, koja ispunjava stroge zahteve CEV.

VELIKA BRUKA: Srbija NAJSTRAŠNIJE ponižena na Evrobasketu

POJAČANJE ZA ABA LIGU: Amerikanac stigao u Srbiju (FOTO)

Dugogodišnji predsednik Vizure, Zoran Radojičić, pokušavao je minulih godina da rekonstruiše novobeogradsku Halu "Ranko Žeravica" za evropske mečeve, ali ta inicijativa nije urodila plodom.

– Ništa nije urađeno preko noći i bez konsultacije sa vodećim ljudima našeg sporta. Razgovarao sam i sa Božidarom Maljkovićem, predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije i objasnio mu zašto klub izmeštam iz Beograda. Nažalost, nismo naišli na razumevanje čelnika Opštine Novi Beograd da o našem trošku renoviramo Halu sportova, u kojoj smo mogli da igramo mečeve Lige šampiona. Morali smo da tražimo neku novu soluciju – objasnio je Radojičić.

ŽOK Vizura / Izvor:

Prvi čovek Vizure je objasnio zašto je izbor pao na Rumu.

– Zahvaljujući Slađanu Mančiću, prvom čoveku Opštine Ruma, koji je prihvatio našu ideju da u tom gradu i u njihovoj prelepoj Hali igramo mečeve Lige šampiona. Pretpostavljalo se da će to biti utakmice kvalifikacija, a kad smo saznali da idemo direktno u grupnu fazu, niko nije bio srećniji od gospodina Mančića i njegovih najbližih saradnika. Na kraju smo odlučili da kompletan seniorski pogon preselimo u Rumu, otvorili smo i kancelariju kluba i sada je definitivno da ćemo sve mečeve prvog tima igrati tamo.

Radojićić je istakao da Vizura u Rumi ima maksimalne uslove za rad i dodao:

TAKO TREBA: Albanac koji je igrao u Partizanu prozivao crno-bele i Srbiju! Zvezdina legenda mu odbrusila za sve pare!

– U to ne treba da sumnjate. Dvorana je kapaciteta 2.200 mesta i živim za trenutak da u Ligi šampiona bude puna. Ovih dana ćemo poslati i zvaničan predlog da se u Rumi igra meč Superkupa Srbije, između Vizure i Jedinstva iz Stare Pazove. Bila bi to najlepša uvertira u novu sezonu i šansa da se Rumi donese prvi odbojkaški trofej.

 

Piše:
Srbija Danas
12.09.2017. 18:01
Pogledajte više