PAO I PORTORIKO! Odbojkaši Srbije zabeležili još jednu pobedu na Svetskom prvenstvu

29.08.2022. 18:52
Piše:
Srbija Danas
Odbojkaši / Izvor: Foto: FIVB
Neizvesnost samo u prvom setu.

Odbojkaška selekcija Srbije savaldala je reprezentaciju Portorika sa 3:0 (26:24, 25:21, 25:16) u meču drugog kola Svetskog prvenstva za seniore.

SAVIĆ POSLE USPEŠNOG STARTA: Misli ka Mađarima, ali nije biti ili ne biti

SAVIĆ POSLE USPEŠNOG STARTA: Misli ka Mađarima, ali nije biti ili ne biti

LAKŠI TRENING ZA DELFINE: Nadmoć Srbije na startu Evropskog prvenstva

LAKŠI TRENING ZA DELFINE: Nadmoć Srbije na startu Evropskog prvenstva

Posle trijumfa na startu nad Ukrajinom, Orlovi su bili favortiti i protiv centralnoameričke države, a tu ulogu su i opravdali, uprkos nešto neizvesnijem prvom setu.

U njemu su izabranici Igora Kolakovića diktirali tempo, ali su uz male poteškoće uspešno priveli prvu deonicu kraju, u svoju korist. Iako je Srbija vodila 24:21, Portorikanci su izjednačili, ali je onda naš tim dodao gas i poveo sa 1:0.

U drugom je bilo znatno lakše, Srbija se od starta "odlepila" i stvorila zalihu, te je set osvojen rezultatom 25:21.

Najmanje neizvesnosti bilo je u trećoj deonici, kada je svim akterima bilo jasno da je naša selekcija na pragu pobede. Bez poteškoća, slavili su Kolakovićevi momci sa 25:16.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Atanasijević sa 12 poena, Nemanja Petrić i Srećko Lisinac sa po osam, odnosno Marko Ivović i Marko Podraščanin sa po šest. Kod Portorikanaca Lorens Vidal je upisao deset, a Pedro Molina sa poenom manje. U našoj ekipi Pavle Perić se na zagrevanju požalio na bol u ramenu.

U trećem kolu, naši reprezentativci sastaju se sa Tunisom. Iz svake od šest grupa prolaze po dve prvoplasirane ekipe, ali i četiri najbolje trećeplasirane. 

BONUS VIDEO: Pogledajte najbolji ritern u istoriji tenisa

 

Piše:
Srbija Danas
29.08.2022. 18:52
Pogledajte više