PISMO KOJE JE ODJEKNULO U BIVŠOJ JUGI: Novinar posle incidenta u Splitu ima PORUKU za sve zvezdaše (FOTO)

10.02.2019. 14:38
Piše:
Srbija Danas
VK Crvena zvezda / Izvor: MN Press
Ne stišava se bura oko incidenta na rivi.

Ugledni hrvatski novinar Neven Cvijanović objavio je pismo u kome se zgrožava od vandalskog čina huligana iz Splita na vaterpoliste Crvene zvezde, koji su prilikom sedenja u kafiću iznenada napadnuti. Trojica igrača crveno-belih uspeli su da pobegnu, dok je golman Aleksandro Kralj skokom u vodu izbegao linč.

KONAČNO IZA REŠETAKA! Policija UHAPSILA huligane iz Splita! Jedan i dalje na SLOBODI (FOTO)

IZBEGLI SMO LINČ: Direktor Zvezde OTKRIO kako su huligani PRETILI Kralju (FOTO)

Neven Cvijanović / Izvor: Youtube Printscreen

OGLASILA SE I KOLINDA: Evo šta kaže o NAPADU huligana na VATERPOLISTE Crvene zvezde (VIDEO+FOTO)

Cvijanović je izneo lični stav u kome najstrašnije osuđuje potez Splićana:

- Moram nešto o ovome reći, pa kud puklo da puklo, kome se sviđalo ili ne sviđalo. Pre svega, jako me je sramota. Verovatno vam je poznat taj osećaj kad se istinski sramite, kao da ste upravo vi jedini i isključivi krivac za sve. Kao da sam ja bio taj moron koji je udario te momke na splitskoj rivi, ako da je moja ruka poterala tog jadnog mladića u more i kao da sam ja lično taj kreten koji je vikao "četnik". I to je zanimljivo, čak sam više vremena proveo razmišljajući o tom najnižem stupnju čovekovog pretka koji viče iz gomile, nego o toj čovekolikoj hordi koja tuče - napisao je novinar Sport Kluba.

U nastavku njegovog pisma kaže se:

- Mislim da se taj "junak" koji huška s tobože neprimetnim "četnik" nalazi na nižoj lestvici razvoja od onog koji podiže ruku na sportiste koji su u poseti njegovom gradu, koji bi trebali iz njega poneti lepe uspomene. Reći će kako je ovo izolovan slučaj u jednom prilično uređenom društvu i kako ne može grad i država biti talac male grupe neotesanih. Ali, je li zaista tako? Je li zaista istina da država i društvo s ovim nemaju nikakve veze. Ajmo jednom da pogledamo sami sebe u lice i kažemo istinu... Pa nije baš tako - rekao je Cvijanović.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda zanosna Ruskinja Marija Šarapova.

Piše:
Srbija Danas
10.02.2019. 14:38
Pogledajte više