PRVI ČOVEK SVETSKE BOKSERSKE FEDERACIJE KOD PREDSEDNIKA SRBIJE: Vučić ugostio Kremleva!

19.02.2021. 10:02
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Printscreen/Instagram/budućnostsrbijeav
Rus važi za velikog prijatelja srpskog sporta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je prvog čoveka Svetske bokserske federacije Umara Nazareviča Kremleva i predsednike regionalnih bokserskih saveza, sa kojima je razgovarao o saradnji, unapređenju međunarodnog povezivanja kroz sport, kao i o predstojećem Svetskom prvenstvu u boksu, koje će se održati u Srbiji.

NOVA MEDALJA ZA SRBIJU: Andrei BRONZA u Tel Avivu!

NOVA MEDALJA ZA SRBIJU: Andrei BRONZA u Tel Avivu!

UDOVIČIĆ: Zakonom o dopingu edukativno da utičemo na sistem

UDOVIČIĆ: Zakonom o dopingu edukativno da utičemo na sistem

SVETSKI REKORDER U BEOGRADU: Duplantis dolazi na Serbian Open Indoor Meeting

SVETSKI REKORDER U BEOGRADU: Duplantis dolazi na Serbian Open Indoor Meeting

Sastanku u Generalnom sekretarijatu predsednika Republike prisustvovao je i ministar za sport i omladinu naše države Vanja Udovičić.

Kako je saopšteno iz predsednikovog kabineta, Vučić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog pokretanja Regionalne lige u boksu sa ciljem povratka i promocije regionalnih klubova s dugom tradicijom, koji su iznedrili brojne evropske, svetske i olimpijske šampione.

- Snažno podržavam održavanje Regionalne lige koja će na najbolji način promovisati ovu plemenitu veštinu, posebno među mladim i talentovanim ljudima, dok će ujedno i doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, ojačati duh saradnje i međusobnog razumevanja - rekao je predsednik Vučić.

Naglasio da će Srbija snažno podržati ligu u finansijskom, organizacionom, medijskom i svakom drugom aspektu.

Osim Bokserskog saveza Srbije, Regionalnu ligu podržali su i bokserski savezi Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Severne Makedonije, kao i Svetska bokserska federacija.

Jedna od glavnih tema današnjeg sastanka bilo je i održavanje predstojećeg Svetskog prvenstva u boksu, koje će se održati u "Štark areni“ u Beogradu ove godine.

Bokserski savez Srbije krenuo je u realizaciju ovog vrhunskog sportskog događaja koji će okupiti neka od najvećih imena boksa, dok će se tačan datum održavanja odrediti naknadno u skladu sa procenama vezanim za pandemiju kovid-19.

Još od ranije poznato je da Umar Nazarevič Kremlev važi za velikog prijatelja Srbije i ovdašnjeg sporta.

Podsetimo, Rus je izabran krajem prošle godine za novog predsednika AIBA (Svetska bokserska organizacija), kada je na Kongresu, tokom glasanja 155 federacija, dobio 57, 33 odsto glasova.

 

Piše:
Srbija Danas
19.02.2021. 10:02
Pogledajte više