RADNA POSETA: Delegacija OKS sa subotičkim čelnicima i olimpijcima (FOTO)

11.10.2017. 17:48
Piše:
Srbija Danas
OKS / Izvor: Foto: oks.org.rs
Razgovarano o jačanju saradnje.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, sa potpredsednikom Žarkom Zečevićem i generalnim sekretarom Đorđem Višackim danas je bio u radnoj poseti Subotici gde se sastao sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom i članom gradskog veća zaduženim za sport Nemanjom Simovićem.

Maljković je posetio i Tamaša Kajdočija, osvajača srebrne medalje sa Olimpijskih igara mladih 2014. godine i višestrukog osvajača medalja sa juniorskih svetskih i evropskih prvenstava u dizanju tegova.

POJAČANJE U MINUT DO 12: Štimac dobio novog saigrača u Anadolu Efesu (FOTO)

POLJUBAC SVE REŠAVA: Neobična i lepa scena na meču Druge ABA lige (VIDEO)

Na sastanku kod gradonačelnika Labana kojem su prisustvovali i predsednik Saveza Srbije za dizanje tegova Milan Mihajlović, kao i Tamaš Kajdoči sa članovima njegovog stručnog štaba, razgovaralo se o produbljivanju saradnje OKS i grada Subotice, s obzirom da iz ovog grada dolazi aktuelni olimpijski šampion u rvanju, kao i veliki broj drugih vrhunskih sportista.

OKS / Izvor: Foto: oks.org.rs

Maljković i gradonačelnik Subotice Laban su dogovorili da će grad Subotica obezbediti dodatne prostorije za trening našem najboljem dizaču tegova, kao i da će postojeće prostorije biti u potpunosti renovirane.

Pored toga, lokalna samouprava u Subotici će u saradnji sa OKS kroz program “Tokio 2020” obezbediti sve neophodne uslove za kvalitetne pripreme, sportsko usavršavanje i nastup Tamaša Kajdočija na takmičenjima i kvalifikacijama za OI u Tokiju.

DA LI ĆE BOGDAN USPETI U NBA? Željko Obradović sve obJasnio MOĆNOM porukom našem asu (FOTO)

- Subotica je oduvek bio sportski grad. Činjenica da je ovaj grad iznedrio nekoliko osvajača olimpijskih medalja kroz istoriju, govori o tome da se u ovom gradu sport voli i da se kontinuirano u klubovima dobro i kvalitetno radi. Eleonora Vild, Dušan Duda Maravić, Đula Mešter, Davor Štefanek… samo su neka od mnogih imena zaslužnih sportista naše zemlje koji dolaze iz Subotice. Ja sam zadovoljan kvalitetom današnjeg sastanka, kao i činjenicom da će gradonačelnik Laban zajedno sa svojim saradnicima pomoći da Tamaš Kajdoči dobije bolje uslove za trening i pripremanje za naredne uspehe. Koristim ovu priliku da se zahvalim gradonačelniku na njegovom pozitivnom stavu i spremnosti da, i pored drugih obaveza, posveti svoju pažnju i energiju i pomogne našim najuspešnijim sportistima.

Pored sastanka sa gradonačelnikom Labanom, delegacija OKS se u Gradskom sekretarijatu za sport upoznala sa trenutnim stanjem sporta u Subotici.

 

Piše:
Srbija Danas
11.10.2017. 17:48
Pogledajte više