SP U LONDONU: Evo kada na teren izlazi Ivana Španović! (FOTO)

03.08.2017. 20:16
Piše:
Srbija Danas
Ivana Španović / Izvor: MN Press
Prvog dana šampionata videćemo na delu dvoje srpskih takmičara, Amelu Terzić i Lazara Anića.

U petak u Londonu počinje Svetsko prvenstvo u atletici, na kojem Srbija ima osam učesnika. To su: Ivana Španović (skok u dalj), Mihail Dudaš (desetoboj), Lazar Anić (skok u dalj), Tamara Salaški (400 metara), Milan Ristić (110 metara prepone), Amela Terzić (1.500 metara),Teodora Simović (maraton), Dragana Tomašević (bacanje diska).

GRAN PRI: Srbija posle drame srušila SAD! (FOTO)

Odvezli ga HITNO u bolnicu, ali će ga BRZO vratiti u zatvor (FOTO)

Prvog dana nadmetanja, gotovo u isto vreme na borilište izlaze Lazar Anić i Amela Terzić, Anić od 20.30, a Terzićeva pet minuta kasnije. Finalista EP u dvorani, Anić, će skakati u B grupi kao prvi, norma za prolazak u finale je 8.05m, a prijavljeno je 32 atletičara.

Amela Terzić / Izvor: MN Press

Amela Terzić će da trči u prvoj od tri kvalifikacione grupe na 1.500 metara sa prvakinjom sveta i rekorderkom planete Genzebom Dibabom iz Etiopije, a iz te grupe, sa 14 atletičarki, šest najboljih ide u polufinale.

NI AJVERSON, NI BATISTA: Zvezda našla centra koji nije prošao u NBA, ali će biti SILA! (FOTO)

Svakako da naši ljubitelji atletike sa nestrpljenjem iščekuju učešće Ivane Španović na najvećoj planetarnoj smotri, koja u Londonu želi da izglanca bronzu iz Moskve 2013. i Pekinga 2015. godine do zlatnog sjaja.

Ivana skače 10. avgusta u sredu od 20.10 u kvalifikacijama, a finalne borbe su u petak 11. avgusta u istom terminu. Ivana će da vodi novu veliku bitku sa Amerikankama Britni Ris i Tianom Bartoletom svetski vrh.

 

Piše:
Srbija Danas
03.08.2017. 20:16
Pogledajte više