SPEKTAKL DECENIJE: Sudar bokserskog i MMA šampiona trajao je deset rundi, a onda se desilo OVO (VIDEO)

27.08.2017. 08:22
Piše:
Srbija Danas
Flojd Mejveder / Izvor: Reuters
Flojd Mejveder i Konor Mekgregor ukrstili rukavice u Las Vegasu.

Spektakl decenije, bokserski meč između Amerikanca Flojda Mejvedera juniora i Irca Konora Mekgregora u Las Vegasu završen je pobedom boksera nad MMA borcem. 

Flojd Mejveder zabeležio jejubilarnu  pedesetu profesionalnu pobedu u karijeri, pobedviši Konora Mekgregora. Čuveni MMA borac držao se u ringu do sredine deset runde, kada je sudija prekinuo meč, jer je bilo jasno da Irac više ne može da se brani. 

Konor Mekgregor / Izvor: Reuters

Mejveder  nije ličio na sebe, a objektivni posmatrači bi mogli Mekgregoru dodeliti i do tri runde. Amerikanac je išao napred i boksovao potpuno suprotno onome što je radio tokom cele karijere. Ako ništa drugo, Mekgregoru treba odati priznanje na srčanosti i volji. E, da - kada se sve sabere i oduzme, očekuje se da će Flojd posle ovoga biti bogatiji za oko 350 miliona dolara, a Mekgregor za 100.

Mekgregor je od prvog zvuka gonga jurnuo na Mejvedera, koji je posmatrao krajnje neobičan stil protivnika, branio se i pokrivao. Irac je zabeležio i jedan čist aperkat, što je diglo publiku na noge i na kraju donelo rundu debitantu.

Mekgregor je i u drugoj zadavao udarce i napadao, dok se Mejveder oslanjao na udarce u telo i proučavanje protivnika. Irac je na početku treće runde opomenut zbog udaraca u potiljak i zvanično.
Flojd za prve tri runde nije radio gotovo ništa, a početkom četvrte je namignuo nekom u publici, a onda se šetkao po ringu i smešio, dok je Konor za to vreme izbacivao udarce, ponekad i pogađao, tako da je sve zajedno podsećalo u jednom trenutku na zabavni događaj, a ne na borbu decenije.

Konor Mekgregor / Izvor: Reuters

Tek u šestoj rundi je Flojd počeo nešto da radi i uspeo je da zaljulja protivnika, a onda je zaustavio napad i dozvolio protivniku da se vrati. U ružnoj sedmoj rundi je Mejveder uspeo da zaljulja rivala i tada je počelo da biva očigledno koliko je Mekgregor umoran.

U devetoj je Flojd bio u potpunoj kontroli i pogađao je kako je hteo, da bi u desnoj saterao u konopce rivala, koji je delovao potpuno razbijeno, umorno i povređeno, tako da je sudija Robert Berd zaustavio meč.

Oni su se posle borbe zagrlili, jer bože moj,  sve je to šou biznis i zabava.

- Tvrd je, borac je. Naš plan je bio da idemo napred i da ga nokautiramo u osmoj-devetoj rundi. Svima sam garantovao da ova borba neće trajati svih 12 rundi - rekao je Mejveder posle meča.

Glasni Irac je odao priznanje rivalu.

-Nije toliko jak, ali je baš staložen. Naterao sam ga da se bori kao Meksikanac. Više bih voleo da sam bio u nokdaunu, nije ovo trebalo da se prekida - porucio je Mekgregor.

 

Piše:
Srbija Danas
27.08.2017. 08:22
Pogledajte više