SRBIJO RADUJ SE: Armin Sinančević osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu

15.08.2022. 22:03
Piše:
Srbija Danas
Armin Sinančević / Izvor: MN Press
Asmir Kolašainac zauzeo osmu poziciju.

Srpski reprezentaticac u bacanju kugle Armin Sinančević osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenestvu koje se održava u Minhenu. Iako je u kvalfikacijama imao najbolji rezultat (21,82) u finalu je bacio 21:39 metara što je bilo dovoljno za drugo mesto.

Novi prvak Evrope je Hrvat Filip Mihaljević sa daljinom 21,88, dok je bronza pripala Čehu Tomašu Staneku - 21,26. 

Krenuo je Armin odlično, poveo posle prve serije sa daljinom 21,07 metara, a posle prestupa u drugoj, u trećoj seriji bacio 21,24. Međutim, uzvartili su rivali.

JEDINO U MAXBETU – BONUS NA LIVE TIKETU

JEDINO U MAXBETU – BONUS NA LIVE TIKETU

Anić se plasirao u finale

Anić se plasirao u finale

BRAVO! Kijanović u polufinalu Evropskog prvenstva

BRAVO! Kijanović u polufinalu Evropskog prvenstva

Čeh Tomaš Stanek baca 21,26, a Hrvat Filip Mihaljević 21,27 što je prouzrokovalo pad srpskog reprezentativca na treću poziciju.

U četvrtoj seriji Sinačević je kuglu bacio na solidnih 20,97, ali je izvrstan hitac imao Mihaljević koji se sa 21,54 učvrstio na prvom mestu.

UDOVIČIĆ: Svaka, čast Armine!

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Arminu Sinančeviću osvajanje srebrne medalje u bacanju kugle na Evropskom prvenstvu u atletici u Minhenu. 

-  Svaka čast, Armine, na pokazanoj istrajnosti, posvećenosti i hrabrosti. I ovim nastupom si pokazao da si među najboljima u Evropi, i da uvek možemo računati na tvoje silne hice da obraduju celu našu Srbiju! Čestitke tebi, tvom stručnom štabu i Srpskom atletskom savezu -  stoji u čestitki ministra Udovičića.

Nije se predavao Armin Sinančević. U petoj seriji vratio se na drugo mesto sa daljinom 21.39 metara.

U poslednoj seriji naš as bacio 21,32 ali to nije bilo dovoljno da se pretekne Mihaljević koji je daljinom 21,88 potvrdio prvo mesto i zlatnu medalju.

Odličan plasman ostvario je i naš drugi reprezentativac Asmir Kolašinac koji je sa daljinom 20,15 zauzeo osmo mesto u finalu.

BONUS VIDEO: Pogledajte Sofiju Milošević, suprugu Luke Jovića, u teretani

 

Piše:
Srbija Danas
15.08.2022. 22:03
Pogledajte više