Svetska liga: Srbija bez polufinala, pobeda Francuza u pet setova (FOTO)

07.07.2017. 01:40
Piše:
Srbija Danas
Odbojkaši Srbije / Izvor: MN Press
Orlovi neće braniti titulu osvojenu prošle godine.

Reprezentacija Srbije neće braniti titulu osvajača Svetske lige pošto nije uspela da se plasira u polufinale. Francuska je savladala Orlove sa 3:2 (25:21, 25:20, 17:25, 18:25, 15:11) i tako se plasirala u polufinale gde će igrati protiv Kanade dok drugi par čine Brazil i SAD. Orlovima je za plasmana dalje bila potrebna pobeda sa 3:0 ili 3:1, dok trijumf od 3:2 nije donosio ništa izabranicima Nikole Grbića.

Počinje Gran-pri: Odbojkašice Srbije na startu čeka težak rival! (FOTO)

Dijamantska liga u Lozani: Španovićevoj prvo mesto! (FOTO)

Srbija je dobro počela meč i prva došla do tehničkog tajm-auta vođstvom 8:8, da bi Francuzi posle mini odmora ubrzo došli do izjednačenja. Igralo se poen za poen, da bi aktuelni šampioni Evrope uspeli da se odlepe i dođu do prednosti 21:17. Atanasijević je uspeo na kratko da unese život u igru Orlova, ali su Francuzi rešili prvi set u svoju korist. 

Srbija nije smela da izgubi i drugi set ako je želela da se plasira u polufinale, međutim upravo su drugi set na meču Francuzi odlično odigrali. Servis Galskih petlova odlično je funkcionisao i u potpunosti poremetio prijem Srbije, pa su Francuzi došli do vođstva 18:9. Na kratko je proradio blok Srbije koja je osvojila tri poena u nizu, ali su se Francuzi brzo ratili, osvojili drugi set i tako definitivno ugasili svaku nadu da će Orlovi braniti titulu šampiona Svetske lige osvojenu prošle godine.

Iako je ostatak meča bio samo za čast, izabranici Nikole Grbića nisu se predavali. Selektor je promešao karte u postavi i to se ispostavilo kao dobar potez, mada je i Francuzima koncentracija bila slabija pošto više nije bilo neizvesnosti oko plasmana u polufinale, a Srbije je smanjila na 2:1 u setovima. U četvrtom setu Francuzi su se držali do sredine deonice da bi Atanasijević i Petrović doneli Srbiji vođstvo 15:11, a ubrzo je bilo 18:11 i usledila je rutinsko osvajanje ćetvrtog seta.

U petom odlučujućem setu Srbija se držala do rezultata 5:5, da bi Francuzi sa dva uzastopna poena prelomili meč. Ubrzo je bilo 9:5 za Francusku koja je sačuvala prednosti i dobila meč.

 

Piše:
Srbija Danas
07.07.2017. 01:40
Pogledajte više