SVETSKI KUP: Delfini posle Afrike potopili i Amere (FOTO)

12.09.2018. 18:35
Piše:
Srbija Danas
Dejan Savić / Izvor: Profimedia
Nema i premca.

Vaterpolisti Srbije su u drugom kolu grupe B Svetskog kupa savladali selekciju Amerike sa 14:8 (6:3, 3:1, 3:0, 2:4). Dan ranije Delfini su bili ubedljivi protiv Južne Afrike slavivši rezultatom 21:3! Srbija je prva u ovoj grupi, a poslednji meč u ovom delu šampionata izabranici Dejana Savića igraju protiv Htvatske u četvrtak od 16 časova.

PONOVO PROTESTUJE: Nejmar GRMEO na sudije nezadovoljan tretmanom (FOTO)

OGLASIO SE POSLE TRI MESECA TIŠINE: Janković doneo odluku u kom klubu nastavlja karijeru! (FOTO)

U prvoj četvrtini viđeno je dosta golova. Amrikanci su prvi poveli na ovom meču, ali ne i zadugo, pošto su Delfini ubrzo preokrenuli rezultat i došli do vođstva. Na poluvremenu rezultat je iznosio 9:4 za Srbiju. Na startu treće četvrtine Srbija je nastavila sa dobrom igro, Amerikanci nisu uspevali da priđu golu srpske reprezentacije, pa je ishod na semaforu pred poslednji kvartal glasio 12:4. 

Amerika je uspela da iskoristi opuštanje vaterpolista Srbije i poslednju deonicu reši u svoju korist sa 2:4. Međutim, to je bilo nedovoljno da se preokrene rezultat na ovom meču, pa su izabranici Dejana Savića slavili sa 14:8.

SRBIJA: Rističević (šest odbrana), Mandić 5, V.Rašović 2, Ranđelović 1, Subotić 3, Lazić 1, Vico, Drašović, Jakšić, Stojanović 2, S.Rašović.

SAD: Baron (sedam odbrana), Vodhed, Obert, Halok 1, Kupido, Karnigla 1, Rols, Boven 2, Stivenson 2, Smit, Irving 2. 

 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
12.09.2018. 18:35
Pogledajte više