TURNEJA ČETIRI SKAKAONICE: Japanac je NEZAUSTAVLJIV! (FOTO)

04.01.2019. 16:49
Piše:
Srbija Danas
Kobajaši / Izvor: Profimedia
Sve bliži tituli.

Nema prepreka za Rjoju Kobajašija. Leteći Japanac je posle uspeha na turneji Četiri skakaonice u Oberstdorfu i Garmiš Partenkirhenu, pobedio i na takmičenju u austrijskom Insbruku, ostvarivši treći trijumf na legendarnoj Novogodišnjoj turneji.

TURNEJA ČETIRI SKAKAONICE: Japanac "LETEO" do prvog mesta (FOTO)

TURNEJA ČETIRI SKAKONICE: Kobajaši POLETEO i osvojio GARMIŠ! (FOTO)

Rjoju Kobajaši / Izvor: Profimedia

SADA JE JASNO: Predsednik UFC-a dao odgovor o novom meču između Habiba i Konora (VIDEO)

Posle pobede na poslednjoj stazi, Japanca samo čudo može da spreči, pa da ne osvoji prvo mesto u ukupnom plasmanu na kraju takmičenja.

Kobijaši je je već prvim skokom od 136,5 metara ostavio rivale daleko iza sebe. Prilikom drugom skoka zabeležio je distancu od 131 metra, što mu je bilo dovoljno za trijumf.

Na drugom, odnosno, trećem mestu bili su Austrijanac Štefan Kraft i Norvežanin Andreas Stjernen, dok je Markus Ajzenbihler završio kao 13. i postao najveće razočaranje u Insbruku. I pored toga, Nemac je ostao na drugoj poziciji u generalnom plasmanu, ali mu je Japanac debelo pobegao u bodovnom saldu.

U slučaju da trijumfuje i na poslednjoj Novogodišnjoj turneji, na skakaonici u Bišofshofenu, Kobajaši će pobedama na sve četiri skakaonice postati treći skakač u istoriji kome je to pošlo za rukom. Prethodno su takav podvig napravili Nemac Sven Hanavald u sezoni 2001/2002 i Kamil Stoh prošle godine.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kao izgleda zanosna srpska atletičarka Sara Vještica

 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
04.01.2019. 16:49
Pogledajte više