Vanja Udovičić posetio opštine Subotica i Bačka Topola

04.07.2019. 13:37
Piše:
Tanjug
Vanja Udovičić sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom / Izvor: Tanjug
Konstruktivni razgovori o unapređenju sporta u tom delu Srbije.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je opštine Subotica i Bačka Topola i sa lokalnim predstavnicima i sportskim funkcionerima vodio sadržajne i konstruktivne razgovore o daljoj saradnji na unapređenju sistema sporta i omladinske politike u tom delu Srbije. Tokom posete Subotici i Bajmoku, istaknuto je da su učinjeni značajni koraci u realizaciji više važnih projekata sportske infrastrukture i naglašena važnost stvaranja uslova za dalju popularizaciju sporta u školama i među omladinom.

TO SE ZOVE MRŽNJA! Američki novinar NAPAO Noleta, Srbin mu ŽESTOKO odgovorio, a onda je nastao SUKOB

TO SE ZOVE MRŽNJA! Američki novinar NAPAO Noleta, Srbin mu ŽESTOKO odgovorio, a onda je nastao SUKOB

NISAM JA ŠVARCENEGER! Novak ZAPLAKAO od smeha kad su ga pitali o ponudi da muškarcu NAPRAVI dete

NISAM JA ŠVARCENEGER! Novak ZAPLAKAO od smeha kad su ga pitali o ponudi da muškarcu NAPRAVI dete

OGLASIO SE DELIJA MILIČIĆ: Novak sa Ivaniševićem VREĐA srpske navijače (FOTO)

OGLASIO SE DELIJA MILIČIĆ: Novak sa Ivaniševićem VREĐA srpske navijače (FOTO)

U domenu omladinske politike, razmatrani su konkretni predlozi za još intenzivniji rad na unapređenju uslova za razvoj mladih i stvaranje novih mogućnosti za njeno osposobljavanje za još važniju ulogu u društvu. Udovičić je posetio mlade sportiste ŽOK Spartak i OŠ "Jovan Mikić" u Subotici i FK Radnički 1905 iz Bajmoka, gde su dodeljeni vredni kompleti sportske opreme.

"Četvrti put ove godine sam u Subotici, gradu sporta, koji ima olimpijskog šampiona Davora Štefaneka. Subotica je jedan od najvažnijih sportskih i društvenih centara Srbije i nastavićemo da ulažemo u razvoj mladih i sportske infrastrukture. Radujemo se daljoj rekonstrukciji Gradskog stadiona, koji će sa 8.200 mesta biti po UEFA standardima i na njemu će moći da se igraju evropske utakmice. Ujedno, ovo je još jedan dokaz timskog rada i da su nam svi delovi Srbije pođednako bitni", izjavio je Udovičić i zahvalio se Štefeneku, kao i gradonačelniku Bogdanu Labanu na odličnoj saradnji.

Tokom posete opštini Bačka Topola, u razgovoru sa predstavnicima opštine i sportskim funkcionerima naglašena je važnost održavanja bogate tradicije i raznovrsnosti sportske kulture ovoga kraja kroz unapređenje sportske infrastrukture, podizanja nivoa stručnosti među sportskim poslenicima i promocije sporta u svim segmentima društva.

Vanja Udovičić / Izvor: Tanjug

Sa posebnom pažnjom se razgovaralo o stvaranju uslova za razvoj perspektive napretka mladih i afirmacije u ličnom i karijernom smislu.

Udovičić je posetio OŠ "Čaki Lajoš", gde je dodeljena sportska oprema KK "Topola iz Bačke Topole, a na kraju dnevnog programa je obišao i TK "Princ“ u Tomislavcima, gde se upoznao sa uslovima za razvoj mladih tenisera ovog kraja.

"Od početka godine obišli smo više od 30 lokalnih samouprava u AP Vojvodina. Drago mi je što smo u Bačkoj Topoli, sredini koja izuzetno ceni i voli sport i što smo, kroz koristan razgovor sa predstavnicima opštine i sportskih organizacija, definisali zajedničke ciljeve i aktivnosti kako bi obezbedili razvoj sporta, sportske infrastrukture i bavljenja njime među pripadnicima svih generacija", istakao je Udovičić.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda danska teniserka Karolina Voznijacki.

Piše:
Tanjug
04.07.2019. 13:37
Pogledajte više