VN RUSIJE: Rusija definitivno pripada "MEČKI", Botasov PRVENAC (VIDEO+GALERIJA)

30.04.2017. 15:35
Piše:
Srbija Danas
VN Rusije / Izvor: Reuters
Sledeća trka na programu je 14. maja, a voziće se u Barseloni.

Velika nagrada Rusije u šampionatu Formule 1 definitivno pripada vozačima Mercedesa. Posle Luisa Hamiltona (dva puta) i Nika Rozberga, na stazi u Sočiju trijumfovao je Valteri Botas. Finac je na startu bio treći, ali je na samom početku trke prestigao Ferarijev dvojac Sebastijan Fetel - Kimi Raikonen. To je na kraju bio i poredak vozača koji su se popeli na podijum. Sada, posle četiri odvožene trke je 2:2 u duelu Mercedesa i Ferarija. Za Skuderiju je pobeđivao Fetel, a za Mercedes i Hamilton i Botas. 

HUMANITARNI MEČ: Federer napravio SPEKTAKL u Sijetlu pa zaigrao sa NJIM (VIDEO)

ŠTA JE SAD OVO: Menjaju se pravila u vaterpolu? (FOTO)

Kao što je rečeno, ključan za ishod trke bio je prvi krug, kada je Botas prestigao Fetela i Raikonena, i do kraja, tu prednost je i održavao. Doduše, bilo je manjih promena u poretku na vrhu, ali je to sve bilo zbog odlaska u boks. Fetel je na kratko, od 29. kruga bio prvi, ali je posle nekoliko odvoženih krugova, Botas opet bio na čelu "karavana". Trku je sa uspehom priveo kraju, iako mu je četvorostruki F1 šampion pred kraj "disao za vratom". Botasu je ovo prvi trijumf u karijeri. 

Osim pomenute trojke, bodove su osvojili i Luis Hamilton, Maks Feršatpen, Serhio Perez, Esteban Okon, Niko Hilkenberg, Felipe Masa i Karlos Sainc Junior. Trku nisu završili Danijel Rikardo, Roman Grožan, Džolion Palmer i Fernando Alonso. 

Kada je reč o generalnom plasmanu vozača, prvi je i dalje Fetel sa 86 bodova, a prate ga Hamilton (73) i Valteri Botas (63). 

F1 / Izvor: Foto: Prinstcreen/formula1.com

Trka u Sočiju je još jednom dokazala da su problemi u Meklarenu ove sezone veliki, pošto Alonso nije ni startovao. Bolid Meklaren Honde je stao već u krugu za zagrevanje. 

Trku je uživo gledao i predsednik Rusije, Vladimir Putin koji je i razgovarao sa Bernijem Eklstonom, nekada prvim čovekom Formule 1, sada počasnim prdsednikom. 

Sledeća trka na programu je 14. maja, a voziće se u Barseloni

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Piše:
Srbija Danas
30.04.2017. 15:35
Pogledajte više