Orlovi u POTPUNO novim dresovima idu u Rusiju

21.01.2018. 12:31
Piše:
Srbija Danas
Jagoš Vuković / Izvor: MN Press
Sve će biti ozvaničeno u narednim danima.

Fudbalska reprezentacija Srbije učestvovaće na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali u novoj opremi. Sa dosadašnjim tehničkim sponzorom, kompanijom Umbro saradnja neće biti nastavljena, a očekuje se potpisivanje ugovora sa Pumom. Kako prenosi Informer, konačan dizajn dresa će biti utvrđen u ponedeljak ili najkasnije u utorak kad delegacija FSS bude boravila u nemačkom gradiću Hercogenaurahu, pored Nirnberga, na završnim pregovorima s rukovodstvom.

- Veoma su zadovoljni svi u Fudbalskom savezu Srbije, jer je ugovor sa Pumom izvanredan. Dosad je fudbalska organizacija najbolji ugovor imala sa Najkijem, i to onaj od oktobra 2009. kad se plasirala na Mondijal u Južnu Afriku, a u novcu i robi dobijala je 1.085.000 evra. Saradnja sa Pumom biće za nijansu bogatija - rekao je izvor blizak FSS.

Slaviša Kokeza, Goran Bunjevcevic / Izvor: MN Press

Ugovor sa kompanijom Umbro istekao je sa poslednjom utakmicom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a nije bilo unapred dogovoreno da se automatski produži u slučaju plasmana u Rusiju. FSS je u prethodnih dva i po meseca dobio nekoliko ponuda poznatih proizvođača sportske opreme, ali je Pumina sve nadmašila. 

FSS je već poslao dopis Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) da će Orlovi u Rusiji igrati u crvenim i belim dresovima, a najkasnije 14. februara moraće da dostavi i konačan izgled dresa. Srpski reprezentativci će prvi put imati priliku da nose novi dres u prijateljskoj utakmici protiv Maroka 24. marta u Torinu. Biće to prva utakmica u sklopu priprema za Mondijal, a četiri dana kasnije Orlovi će u Londonu igrati protiv Nigerije.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
21.01.2018. 12:31
Pogledajte više