AO: Niko kao Serena, preko sestre do REKORDNE Gren slem titule (VIDEO+GALERIJA)

28.01.2017. 11:02
Piše:
Srbija Danas
Serena Vilijams / Izvor: Reuters
Posle ovog meča Serena povela sa 17:11 u međusobnim okršajima. Zahvaljujući ovom trijumfu, ponovo je na prvom mestu WTA liste.

Serena Vilijams je ponovo osvojila Australijan open, sedmi put u karijeri. U finalu prvog Gren slema u sezoni, Serena je posle sat i 24 minuta pobedila stariju sestru Venus rezultatom 2:0 (6:4, 6:4) i tako došla do 23. titule u singlu na najznačajnijim turnirima. Ako se gleda Open era, Serena je najuspešnija po broju Gren slem titula, pošto je prestigla legendarnu Štefi Graf. Ako se uzmu u obzir i ženski i mešani dubl, onda je to 39. titula na Gren slemovima. Zahvaljujući ovom trijumfu, Serena je ponovo na prvom mestu WTA liste. 

Početak meča bio je veoma zanimljiv pošto su viđena čak četiri brejka u uvodna četiri gema. A da je bilo napetosti svedoči i reket koji je stradao u Sereninom naletu besa. 

Međutim, za ishod prve deonice ključan je sedmi gem, kada je Serena povela sa 4:3. Posle brejka, samo je održavala prednost za konačnih 6:4. 

Posle uvodnih 1:1, Serena je u trećem gemu imala čak tri brejk lopte, ali se Venus izvukla i povela sa 2:1. Ključni brejk ponovo je viđen u sedmom gemu, kada je Serena povela sa 4:3. U desetom gemu, mlađa sestra je servirala za titulu. Posle prilično dugog poena, najdužeg do tada, Venus je povela sa 30:15 i publika se ponadala da će borba potrajati još. Izjednačila je Serena, a zatim i iskoristila prvu meč loptu. 

PRIJAJU MU POHVALE ZBOG NOVOG POSLA: Beker ponovo pričao o saradnji sa Đokovićem (FOTO)

Posle ovog meča Serena povela sa 17:11 u međusobnim okršajima. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
28.01.2017. 11:02
Pogledajte više