ATP MONTE KARLO: Đoković bolji od Hrvata u trileru, a sada ga čeka dužnik (FOTO)

18.04.2018. 15:27
Piše:
Srbija Danas
Novak Đoković / Izvor: Reuters
Srbin bio uspešan u meču 1/16 finala. Borba je trajala dva i 18 minuta.

Novak Đoković se plasirao u treće kolo Mastersa u Monte Karlu zahvaljujući pobedi nad Hrvatom Bornom Ćorićem. Najbolji srpski teniser je u neizvesnom meču 1/16 finala slavio sa 2:0 (7:6, 7:5) i u osmini finala igraće protiv Dominika Tima. Đoković je protiv tima već igrao šest puta i vodi sa 5:1, a poslednji meč odigrali su prošle godine na Rolan Garosu. Tada je u četvrtfinalu slavio Austrijanac. 

JAVIO SE RODŽEROV TRENER: Pitanje je vremena kad će Novak biti onaj stari

Fondacija „Novak Đoković“ obnovila dečje igralište u Kruševcu

U prvom setu, posle brejka Đoković u četvrtom gemu, deveti nosilac na turniru u Kneževini Monako uspeo je da povede i sa 4:1. A onda je sve ispustio, a Hrvat se vratio u meč. Tek u taj-brejku, Đoković je uspeo da bude bolji u uvodnom setu. Na početku drugog seta, viđena su tri uzastopna brejka, za prednost od 2:1. U nastavku meča, teniseri nisu propuštali da iskoriste prednost svog servisa. 

U devetom gemu, Novak je imao dve brejk, odnosno meč lopte, ali ih mije iskoristio. U desetom gemu, Srbin je imao tri meč lopte, ali je Ćorić došao do izjednačenja od 40:40. Novak je onda imao i petu loptu za meč, ali ni nju nije iskoristio. Nije ni šestu, kao ni sedmu, a Ćorić je posle "maratona" do brejk prilike. Tada je i izjednačio i na 5:5. U sledećem gemu, Đoković je došao do novih brejk lopti. Prvu je iskoristio i u 12. gemu je servirao za pobedu. Na 40:30 imao je novu meč loptu, i iskoristio je. To je bila deseta, i ispostavilo se srećna. 

Sada je 2:0 za Đokovića u međusobnim okršajima. 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
18.04.2018. 15:27
Pogledajte više