ATP MONTE KARLO: Novak posle žestoke borbe poražen od Tima (FOTO)

19.04.2018. 16:08
Piše:
Srbija Danas
Novak Đoković / Izvor: Reuters
Austrijanac slavio u tri seta.

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u treće kolo Mastersa u Monte Karlo. Posle više od dva i po sata borbe srpski šampion poražen je od Austrijanca Dominika Tima sa 2:1 u setovima (7:6, 2:6, 3:6).

LJUDI, VRATIO SE NOLE: Filmski preokret, pa potez o kojem će se dugo pričati (VIDEO)

FANOVI SU OVO JEDVA ČEKALI! Posle skoro godinu dana, na teren se vraća VELIKAN

Nije dobro počeo meč za Noleta, pošto je Tim agilnije ušao u duel. To je iskoristio da već u drugom gemu napravi brejk, iako je naš as imao 30:0, te je rival imao prednost od 0:2. Novak nije bio preterano agresivan, što je Tim iskoristio, pa je posle nešto veće borbe potvrdio brejk i došao do rezultatski velikih 0:3. Nije Đoković igrao prepoznatljivo, nije napadao, te nije mogao ni da dođe do boljeg rezultata. Prekinuo je naš as seriju Dominika Tima od tri vezana gema, pa je na svoj servis prilično lako smanjio rezultat – 1:3.

U finišu seta oba tenisera su igralča oprezno, ne želeći da prave greške i time prepuste protivniku šansu da naprave zlata vredan brejk. Ipak, otišlo se u taj-brejk odakle je kao pobednik izašao naš teniser.

I drugi set je otpočeo velikom borbom, ali ovoga puta Novak nije dozvolio protivniku da stekne prednost odmah na početku ovog dela igre. Nažalost, Đoković je prvi posustao i dozvolio protivniku da mu oduzme servis! Imao je Tim dve brejk lopte, što je Nole odbranio, ne i treću, pa je, kao i u prvom setu, perpsektivni Austrijanac stekao prednost – 2:3.

Požurivao je Novak skupljače loptica, pa je između dva servisa pravio veoma kratke, njemu nesvojstvene, pauze. Nije uspeo Đoković da uzvrati, pa je Austrijanac trijumfovao u ovom delu igre sa 2:6 i izborio se za odlućujući set.

U nastavku meča, u trećem setu, viđena je velika borba, činilo se da je Tim nesigurniji, što je Novak pokušao da iskoristi agresivnom igrom.

Ostao je Novak bez snage u odsudnim momentima, što se odrazilo i na ishod sedmog gema odlučujućeg seta. Pokušao je Nole da se izvuče, hodao je po ivici, ali spasa nije bilo.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
19.04.2018. 16:08
Pogledajte više