AUSTRALIJAN OPEN: Medvedev prošao PAKAO! Alijasim bio na pragu SENZACIJE, ali se Rus IZVUKAO!

26.01.2022. 14:29
Piše:
Srbija Danas
Danil Medvedev / Izvor: Reuters
Ogroman preokret ruskog tenisera.

Umalo senzacija u Melburnu! Hodao je na ivici ponora Danil Medvedev protiv dvadesetogodišnjeg Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima, koji je imao igru i rezultat, vodio 2:0 u setovima protiv drugog tenisera sveta, ali je na kraju posle preokreta i maratona od pet i po sati, morao da skine kapu pred Rusom koji ide u polufinale Australijan opena - 2:3 (6:7 (4:7), 3:6, 7:6 (7:2), 7:5), 4:6).

FENOMENALNO: Srpkinja u ČETVRTFINALU Australijan opena! Sada je čeka Hrvatica!

FENOMENALNO: Srpkinja u ČETVRTFINALU Australijan opena! Sada je čeka Hrvatica!

UŽAS: Nadalov komšija dobio otkaz zbog podrške Đokoviću – poslao poruku od koje se trese planeta

UŽAS: Nadalov komšija dobio otkaz zbog podrške Đokoviću – poslao poruku od koje se trese planeta

NOVAK SE VRAĆA: Prvi turnir za Đokovića u ovoj godini

NOVAK SE VRAĆA: Prvi turnir za Đokovića u ovoj godini

Koliko je moćno delovao Alijasim na početku meča, govori činjenica da Rusu nije prepustio nijedan set, iako je u prethodna dva međusobna okršaja Medvedev glatko slavio na ATP kupu u Australiji i Ju Es openu.

U prvom setu nije bilo iznenađenja do 11. gema, a onda je Feliks brejknuo drugog tenisera sveta i kada se činilo da će Ože Alijasim odservirati za osvajanje istog, usledio je ribrejk Medvedeva, pa se u taj-brejku odlučivalo o pobedniku ovog dela igre.

Kanađanin je tri puta iznenadio Danila, naspram samo dva brejka koliko je napravio ruski teniser, što ga je koštalo gubitka prvog seta.

Feliks Ože Alijasim / Izvor: Reuters

Pun samopouzdanja, Ože Alijasim je nastavio još jače da gazi ruskog tenisera. Maestralno je otvorio drugi set, ranim brejkom u drugom gemu, poveo sa 3:0 i do kraja rutinski odservirao za 6:3 i prednost od dva seta.

U trećem setu nije bilo brejka, pa je o pobedniku odlučivao dodatan period. Kod vđstva Medvedeva pri rezultatu 6:6 (1:2) meč je prekinut zbog kiše, ali je ubrzo nastavljen. To je, očigledno, malo poremetilo Kanađanina, pa je ruski teniser konačno zablistao u pravom svetlu pokazavši zašto je drugi na svetu i sa ubedljivih 7:2 u taj-brejku odveo meč u četvrti set.

Imao je Ože Alijasim veliku priliku da reši sve u 4. setu pri vođstvu 5:4, jer je imao meč loptu na servis Medvedeva, međutim, Danil se izvukao i izjednačio na 5:5. To je koštalo Kanađanina, pošto je poklekao u narednom poenu, dozvolio Rusu da ga brejkne, a potom odservira za 5:7 i izjednačenje u setovima.

Znatno iskusniji, Medvedev je već na početku petog odlučujućeg seta došao do brejka. U trećem gemu oduzeo je servis Feliksu, a potom ga sačuvao do kraja i obezbedio plasman u polufinale, gde ga čeka Stefanos Cicipas.

Podsetimo, Grk je još ranije, mnogo lakše, eliminisao Janika Sinera iz Italije i zakazao duel sa Rusom.

Najnovije vesti o tenisu pročitajte OVDE.

BONUS GALERIJA

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
26.01.2022. 14:29
Pogledajte više