AUSTRALIJAN OPEN: Troicki nemoćan protiv Kirjosa

17.01.2018. 11:17
Piše:
Srbija Danas
Viktor Troicki / Izvor: Reuters
Kraj za srpskog tenisera.

Viktor Troicki je eliminisan u drugom kolu Australijan opena. Bolji od srpskog tenisera je bio Australijanac Nik Kirjos koji je slavio posle tri seta rezultatom 7:5, 6:4, 7:6 (2) nakon dva časa i 14 minuta igre.

FEDERER NAMESTIO ĐOKOVIĆA: Novaka protiv Monfisa čeka PAKAO!

Da li ste primetili veliku promenu u igri Đokovića? (VIDEO)

Troicki se hrabro borio protiv 17. tenisera sa ATP liste, ali nije uspeo da načini iznenađenje. Prvi set je bio izjednačen sve do finiša, Srbin je vodio sa 5:4 i stigao do 40:40 na servis domaćeg tenisera. Kirjos je ipak uspeo da izjednači na 5:5, a odmah zatim i oduzme servis Troickom (7:5).

Crni period za Viktora nastavljen je i početkom drugog seta. Kirjos je odmah načinio brejk, poveo sa 2:0 vezavši i peti dobijeni gem i to je bio kraj priče u drugom delu igre, koji je završen rezultatom 6:4.

Nik Kirjos / Izvor: Reuters

Australijanac je dugo imao brejk prednosti u trećem setu, ali je srpski teniser uspeo da prvi put napravi brejk pri vođstvu rivala 5:4, kada se činilo da je meč već rešen. Troicki je prethodno na svoj servis pri rezultatu 5:3 spasao meč loptu. Rezultat se brzo preokrenuo od 5:3 na 5:6, pa je taj-brejk odlučivao.

U "doigravanju" nije bilo dileme, Kirjos je pogodio nekoliko neverovatnih lopti i odlepio se na nedostižnu prednost. Zanimljivo, Troicki je tokom taj-brejka u jednom poenu pogodio glavnog sudiju Džejmsa Kjetavonga direktno u glavu, čemu se nasmejao i "nesrećni" arbitar u stolici (pogledajte OVDE).

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
17.01.2018. 11:17
Pogledajte više