CEO MELBURN GLEDA SAMO U NJU: Lepa Marijana BLISTA - Hrvati joj PEVALI, Kirjos će je teško zaboraviti!

11.02.2021. 14:05
Piše:
Srbija Danas
Marijana Veljović / Izvor: Reuters
Srpkinja zrači lepotom ali i pravim odlukama.

Pravdu na ovogodišnjem Australijan openu često deli Srpkinja Marina Veljović koja ne samo da zrači lepotom na teniskim terenima u Melburnu već i pravilnim odlukama, po kojima je prepoznatljiva poslednjih godina. Dobro je pamti i Rodžer Federer kao i ljubitelji tenisa iz Hrvatske ali od skora je dobro upamtio i kontraberzni Australijanac Nik Kirjos. 

Ko je svetski šampion? Jedno je sigurno...

Ko je svetski šampion? Jedno je sigurno...

UMETNIK ODUŠEVIO NOVAKA: Đoković dobio MURAL u Melburnu (FOTO)

UMETNIK ODUŠEVIO NOVAKA: Đoković dobio MURAL u Melburnu (FOTO)

EKSPRESNO: Krajinović i Lajović PREDALI meč posle 16 minuta igre

EKSPRESNO: Krajinović i Lajović PREDALI meč posle 16 minuta igre

Bajern večeras (19.00) igra za titulu klupskog prvaka sveta protiv meksičkog Tigresa koji predvodi iskusni Andre Pjer Žinjak. Nemci su, naravno, apsolutni favoriti, a kvota na keca u Mozzartu je najveća na svetu - 1,26, dok je kombinazzija 1&3+ 1,63. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bajern - Tigres

Marijana je kao mala želela da bude teniserka, a san joj je bio da jednom poseti Vimbldon. Do njegogog ostvarenja stigla je "zaobilaznim" putem, jer zbog nedostatka novca i uslova, nije mogla da nastavi profesionalnu karijeru, pa je slučajno ušla u svet teniskih sudija još kao studentkinja ekonomije u prvoj godini, a to se ispostavilo kao njen životni poziv, pa je došla do toga i da sudi Grend slem finala, a jedno od njih bilo je upravo i na njenom omiljenom Vimbldonu.

Marijana je sada posebno u centru pažnje posle meča između Nika Kirjosa i Uga Ambera, u kojem je "ukrala šou". Iako je Kirjos vikao na nju, psovao i ružno se izražavao, ona je zadržala smirenost i zadržala kontrolu nad mečom, a čak je morala i da silazi na teren, kako bi rešila problematičnu situaciju i besnog Kirjosa, više o tome pročitajte OVDE

Australijski mediji i dan kasnije bave se Marijanom, od kojih je neki nazivaju i "srpskom Dženifer Lopez", kao i da Kirjos nije jedini koji je iz ovog meča izašao kao pobednik.

Marijana Veljović / Izvor: Profimedia

Marijana je rođena 24. januara 1986. godine u Kragujevcu. Tenisom se bavila od malih nogu, kada taj sport nije bio popularn kod nas. Oprobala se u atletici, košarci, odbojci i latinoameričkom plesu, ali je tenis ostao najveća ljubav.

Prvu sudijsku školu završila je u Beogradu 2008, i te godine je bila najbolji polaznik. Od tog momenta počinje uspon njene karijere. Vredno je radila i isplatilo se. Deset godina kasnije imala je priliku da sudi i veliko finale jednog Grend slem turnira. Sada predstavlja sam sudijski vrh u svetu tenisa.

Marijana Veljović / Izvor: Profimedia

Bivši trener Novaka Đokovića, Nemac Boris Beker, zbog Marijane se našao u središtu skandala.

Komentarisao je meč polufinala US opena između Aleksandera Zvereva i Pabla Karenja-Buste na kom je ona bila glavni sudija i kada je Kragujevčanka bila u kadru poručio:

- Moram da kažem da je sudija vrlo lepa. Ona ‘jede’ svojim očima - izjavio je tada Boris Beker.

Marijana je očarala i naše komšije Hrvate.

Naime, ona je 2018. delila pravdu u finalu Dejvis kupa u Lilu, u kome je Hrvatska pobedila Francusku i domogla se "salatare".

Kragujevčanka je sjajno odradila posao na mečevima između Conge i Čilića prvog dana, kao i u odlučujućem duelu između Puja i Čilića.

Veljovićeva (31) je očarala i Hrvate, koji su joj posvetili pesmu "Slatka mala Marijana".

 

Piše:
Srbija Danas
11.02.2021. 14:05
Pogledajte više